A spanyolok súlyos verést mértek a vb-ezüstérmes horvátokra

Horizontal
Spain's midfielder Saul Niguez (L) celebrates after scoring a goal during the UEFA Nations League A group 4 football match between Spain and Croatia at the Manuel Martinez Valero stadium in Elche on September 11, 2018. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
Az újjáalakuló spanyol válogatott nagyon meggyőző játékkal 6-0-ra verte a vb-ezüstérmes horvátokat a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában, Elchében.

A horvátok kezdtek veszélyesebben, az első negyedórában Rakiticnek, Santininek és Perisicnek is volt lehetősége, a vezetést mégis a spanyolok szerezték meg. A 24. percben Carvajal jobb külsővel beadott labdáját Saúl fejelte védhetetlenül a kapuba.

A mezőnyfölényben játszó hazaiak háromgólos előnybe kerültek a szünetre, miután Asensio két perc alatt kétszer is betalált - a második Kalinic kapus hátáról pattant be, így azt öngólnak adták.

Saúl az angolok után a horvátoknak is gólt rúgott Forrás: AFP/Jose Jordan

A Luis Enriquével újjáalakuló spanyol válogatott nem csak tartotta a labdát, de ha lehetősége nyílt rá, direktben támadta a kaput, így szerezte meg a negyediket is: egy-két passz a középpályán, majd Asensio kiugratta a Valencia szélvészgyors támadóját, Rodrigót, aki Kalinic lábai között a kapuba lőtt.

A folytatásban Ramos és Isco is szerzett egy-egy gólt, így alakult ki a megalázó 6-0-s végeredmény.

A spanyol válogatott szombaton az angolokat verte 2-1-re a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Összefoglaló ITT.