CR beteges megszállottságáról beszélt az egykori csapattárs

Horizontal JOY FOOTBALL MATCH SOCCER PLAYER RAISED HAND FRONT VIEW BACK VIEW
Manchester United's Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammate Carlos Tevez after scoring the second goal against al-Hilal during their football match at King Fahd Stadium in Riyadh, 21 January 2008. Hilal won the match 3-2. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR / AFP PHOTO / HASSAN AMMAR
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo vágya, hogy a világ legjobb futballistája legyen, megszállottá tette őt – állítja a portugál egykori klubtársa, Carlos Tévez.

„Kilenckor kezdődött az edzés. Aznap egy órával korábban érkeztem, de ő már ott volt. Ha fél nyolcra megyek, akkor is ott lett volna – mesélte Tévez, aki 2007 és 2009 között játszott együtt Ronaldóval a Manchester Unitedben. – Azt kérdeztem magamtól: hogy tudnék megszabadulni ettől a fickótól? Az egyik nap hatra mentem, de már akkor is ott volt. Álmos volt ugyan, de ott volt."

Ronaldo és Tévez 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert a ManUniteddel Forrás: AFP/Hassan Ammar

A jelenleg az argentin Boca Juniorsban futballozó 34 éves támadó azt is elárulta, hogy az edzés végeztével Ronaldo útja mindig a konditerembe vezetett. „Ez egy megszállottság nála, mindig mindenben a legjobb akar lenni."

Tévez azon kevés focisták egyike, akinek megadatott, hogy Ronaldo és Lionel Messi csapattársa is legyen. A kettejük közti különbséget érzékeltetvén, Messi edzésmunkájáról is ejtett néhány szót. „Sohasem láttam őt a konditeremben, sem igazán keményen edzeni. Minden természetes volt számára, csak a tizenegyeseket gyakorolta néha."

Tévez 2015-ben vonult vissza az argentin válogatottól, amelynek színeiben 76 mérkőzésen lépett pályára és 13 gólt szerzett.