Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo a negyedik bajnoki mérkőzésén végre megszerezte első és második hivatalos gólját a Juventus játékosaként. 

Az ötszörös aranylabdásnak és a Juventus drukkereinek 319 percet kellett várniuk, hogy a portugál sztár végre megszerezze első hivatalos gólját (a Juve U20-as csapata ellen már lőtt egyet meccsszituációban), és erre végül a Sassuolo ellen került sor a 4. fordulóban. A félidőben némi meglepetésre még 0-0-ra álló mérkőzésen a második játékrészben csak négy percet kellett várni, amikor egy szöglet után az egyik vendég védő a saját kapufája tövére fejelte labdát, ami pont a kapu torkában álló Ronaldo elé pattant, akinek már nem volt nehéz dolga.

Ilyen kis gólnak talán még soha nem örült ennyire Ronaldo, akinek eddig nem volt szerencséje a góllövéssel, de most már túl van a nehezén, nekünk pedig hamarabb lett igazunk, mint azt gondoltuk volna.

Olyannyira, hogy negyedóra elteltével érkezett a második gól is, ami már tipikus Ronaldo-találat volt: egy kiugratás után tizenöt méterről higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A két góllal Ronaldo egy újabb mérföldkövet hagyott maga mögött párját ritkító karrierjében: ő lett az ötödik futballista, aki elérte a 400 gólt élvonalbeli bajnokságban:

"Nagyon szerettem volna már meglőni az első gólomat – vallotta be Ronaldo a meccs után. – Zavart az a sok minden, amit elmondtak arról, hogy a klubváltásom óta nem tudtam gólt lőni. Szóval már nagyon vártam, és köszönöm a csapattársaimnak a sok támogatást, ami kaptam tőlük. Tudtam, hogy keményen dolgozok, úgyhogy csak idő kérdése, hogy mikor szerzek először gólt. Lassan beleszokok az olasz fociba."

A többi vasárnapi mérkőzésen a Nagy Ádám nélkül felálló Bologna kikapott Genovában, az AS Roma kétgólos előnyról ikszelt hazai pályán a Chievóval, a Lazio egy rém unalmas meccsen verte 1-0-ra az Empolit úgy, hogy a hazaiak utolsó labdaérintésében ott volt az egyenlítés lehetősége, de Strakosha kapus óriási bravúrral védett. Az AC Milan pedig Szardínián játszott kétgólos döntetlent.

Strakosha védését meg is mutatjuk:

Serie A, 4. forduló:
Empoli-Lazio 0-1 (0-0)
Juventus-Sassuolo 2-1 (0-0)
Genoa-Bologna 1-0 (0-0)
Udinese-Torino 1-1 (1-0)
AS Roma-Chievo 2-2 (2-0)
Cagliari-AC Milan 1-1 (1-0)