Társoldalunk:

Agyrázkódása lett a Vidi válogatott kapusának - videók

2018.09.16. 11:19

Az OTP Bank liga 8. fordulója a szezon egyik legnagyobb meglepetését tartogatta, ugyanis az addig utolsó helyen álló Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte a címvédő, Európa-liga csoportkörös MOL Vidit. A 102 percig tartó mérkőzést sok emlékezetes jelenet tarkította, igaz, a legfontosabbak közül egyik sem volt olyan, amit egy futballszurkoló szívesen lát.

A mérkőzés 70. percében Boban Nikolov kórházpassza után csúnyán összefutott a PAFC játékosa, Dejan Trajkovski és a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám. Utóbbi húzta a rövidebbet, kis időre elveszítette az eszméletét, végül ápolás után nyakmerevítővel, hordágyon kellett levinni a pályáról.

Csapata szombaton késő este adott tájékoztatást a 27 éves kapus állapotáról a klub honlapján:

Kovácsik Ádámon a néhány perces eszméletvesztéses állapotot követően a baleseti sebészeti ambulancián dr. Karászi Péter vezetésével gyors ambuláns vizsgálatot végeztek. A CT-vizsgálat agyrázkódást mutatott ki, ezért a sportsebészeti osztályra megfigyelésre felvették. Koponyatörést nem szenvedett, állapota a körülményekhez képest jó, kommunikációra képestájékoztatott dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Az eset miatt (is) végül 102 percig tartott a találkozó, melynek utolsó momentuma Marko Scsepovics kihagyott tizenegyese volt, amivel a PAFC meg tudta tartani egygólos előnyét. Közvetlenül a lefújás után azonban elszabadultak az indulatok, a két héttel ezelőttig MOL Vidi-, a mérkőzésen már Puskás Akadémia-játékos Varga József főszereplésével.

A korábbi válogatott középpályás így mesélt az esetről új csapata honlapjának, a pfla.hu-nak:

„Furcsa körülmények között távoztam a klubtól, nem is tudtam elköszönni senkitől, akitől szerettem volna. Érzelmekkel telve játszottam ezt a mérkőzést, magamnak, a csapatnak, a stábnak és szeretteimnek is bizonyítani akartam. A meccs végéig meg tudtam tartani a hidegvéremet, nem ültem fel a provokációnak, az pedig ösztönös reakció, ha látom, hogy támadják a csapatomat, akkor védem a sajátomat. Ez nem a Vidi szurkolói ellen vagy volt csapattársaim ellen irányult, hanem bizonyos emberek ellen. Ezzel a nappal ezt szeretném lezárni és magam mögött hagyni.