Egykori csapatkapitánya nem tartja favoritnak a Bayernt a BL-ben

Effenberg
Stefan EFFENBERG, former football player, holds the eulogy, ETL Express Sportaftert 2018 with award ceremony "Lichtgestalt des Sports" | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A csapat korábbi kapitánya, Stefan Effenberg úgy véli, a Bayern München nem tartozik a favoritok közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

"Leszögezem, hogy továbbjutnak a csoportjukból és méltóképpen képviselik majd a német futballt" - mondta a volt játékos a t-online.de portálnak.

"Természetesen újra a végső győzelem a céljuk, de jelenleg még vannak erősebb együttesek náluk" - tette ugyanakkor hozzá az 50 éves Effenberg, aki 2001-ben BL-t nyert a bajorokkal.

Szerinte a címvédő Real Madrid, továbbá az FC Barcelona, az Atlético Madrid és a Manchester City tartozik az esélyesek közé.

Effenberg szerint vannak erősebb csapatok a Bayern Münchennél Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Malte Osswski/Sven Simon

"Mögöttük azonban van jó néhány csapat, amely megnyerheti a sorozatot, ha minden összejön neki. Ebbe a körbe sorolom a Bayernt, a Chelsea-t, a Liverpoolt, a Juventust és a Paris Saint-Germaint is Thomas Tuchellel" - fogalmazott a 35-szörös válogatott Effenberg, aki 1990 és 1992, majd 1998 és 2002 között játszott a müncheni gárdában.

Apró szépséghiba, hogy a Chelsea csak az Európa-ligában indul, ám a londoni szurkolóknál alighanem szerzett egy jó pontont a bajorok egykori játékosa.

A Bayern München szerdán mutatkozik be a BL E csoportjában, amelyben az Ajax Amsterdam, az AEK Athén és első ellenfele, a Benfica szerepel.