Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben. Az élvonalba nemrég feljutó al-Ittihad Kalba szerda délután jelentette be a magyar válogatott labdarúgó szerződtetését.

Véget ért Dzsudzsák Balázs hosszúra nyúlt kálváriája, a magyar válogatott játékos július elején, két év után intett búcsút az al-Vahda együttesének. Ezt követően számtalan klubbal hírbe hozták, többek között a Ferencváros és a Vidi neve is felmerült, közben pedig kikerült a magyar válogatottból, nem szerepelt Marco Rossi keretében a finnek és a görögök ellen sem.

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy a héten rövid távú szerződést köthet a holland élvonalbeli Fortuna Sittarddal, hogy újra játéklehetőséghez jusson, de

végül maradt az arab futball világában, aláírt az élvonalba nemrég feljutó al-Ittihad Kalba.

Az al-Ittihadban játszik az MTK kölcsönjátékosaként Myke Bouard Ramos, illetve Antonio Perosevic is, aki az elmúlt idényben a Puskás Akadémiát erősítette a bajnokságban két forduló után három pontot gyűjtő csapatban. Érdekesség, hogy az új csapata az első körben épp a korábbi klubjától, az al-Vahdától kapott ki 6–2-re.

Dzsudzsák Balázs korábban a török Bursasport, az orosz Dinamo Moszkvát és Anzsi Mahacskalát, a holland PSV Eindhovent, illetve a Debrecen együttesét erősítette. A magyar válogatottban eddig 97 meccsen 21 gólt szerzett.

Amennyiben a játékengedélye elkészül, Dzsudzsák pénteken az al-Dafra SCC otthonában sorra kerülő meccsen, a bajnokság harmadik fordulójában mutatkozhat be új együttesében.