Chelsea-szurkolókat támadtak meg Szalonikiben

PAOK Saloniki vs. FC Schalke 04 FOOTBALL
PAOK fans light pyrotechnics during the Europa League knock-out round first leg soccer match between PAOK Saloniki and FC Schalke 04 at the Toumba stadium in Thessaloniki, Greece, 16 February 2017. Photo: Ina Fassbender/dpa
Vágólapra másolva!
Az Európa Liga csoportkörének első játéknapján a pályán még egyetlen akció sem történt, az utcákonviszont már igen, és épppen a MOL Vidit FC két ellenfelének szurkolói között volt csetepaté.

Míg Budapesten aligha lehet zajos összetűzésekre számítani a MOL Vidi és a fehérorosz BATE Boriszov drukkerei között, addig a csoport másik mérkőzésén már egészen más a helyzet. Csütörtökön, helyi idő szerint hajnali öt órakor Szalonikiben a helyi PAOK három szurkolója két Chelsea-drukkert agyabugyált el a kikötői városrészben, számolnak be angol források.

A két angolhoz mentőt hívtak, és felajánlották, hogy kórházba viszik őket, de nem éltek a lehetőséggel, ahogy feljelentést sem tettek, így a rendőrök nem is kezdték el keresni a helyszínről meglépő elkövetőket.

A görög drukkerek vagy nem túlságosan vendégszeretőek, vagy csak az angolokra utaznak: a selejtezők során Athénban az Olimpiakosz drukkerei késeltek meg egy Burnley-szurkolót.

A PAOK–Chelsea mérkőzést a MOL Vidi–BATE találkozóval egy időben közvetíti a Digisport 1.