Hat év alatt a legrosszabból a legjobb lett Luka Modric

Real Madrid vs Leganes : La Liga FOOTBALL La Liga Real Madrid Soccer Leganes
MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 01: Real Madrid's Luka Modric holds up his trophies after being named UEFA Champions League Player of the Year, before the La Liga match between Real Madrid and CD Leganes in Madrid, Spain on September 01, 2018. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Hat év alatt nagyot fordult a világ Luka Modriccsal, legalábbis, ami a megítélését illeti a spanyol focibarátok körében.

Hétfőn este Londonban közmegelégedésre a világbajnokság legértékesebb játékosának járó díjat, valamint az UEFA Év Játékosa-díjat is besöprő Luka Modric kapta meg a FIFA Év Játékosa-elismerést. A Real Madrid horvát irányítója kétség kívül rászolgált a díjra, bár, amikor 2012-ben a Tottenham Hotspurtől 30 millió fontért a spanyol fővárosba igazolt, kevesen gondolták, hogy ilyen szép vége lesz a történetnek. Abban az évben La Liga a szezon rajtja előtt megszavaztatta szurkolókat, akik döntő többséggel, 32,2 százalékban az apró horvátot nevezték meg, mint a nyár legrosszabb igazolását:

Nekik csalódniuk kellett. Modric gyorsan beilleszkedett a Realba, szinte érkezése óta kihagyhatatlan a középpályáról, és bár nem lő sok gólt, és gólpasszt is kevesebbet ad, mint azt a posztján játszóktól megszokhattuk, a játéka nélkülözhetetlen a Real Madrid eredményességéhez.

Az elmúlt években kétszer (2014-ben és 2016-ban) választották a La Liga legjobb középpályásának, az ESPN és az UEFA is kétszer választotta az év legjobb középpályásának, és egyaránt négyszer került be a BL és a FIFA idény végi álomcsapatába.