Régi fényében ragyog a Bayern portugál csillaga

Renato Sanches
Bayern Munich's Portuguese midfielder Renato Sanches (R) and Augsburg's midfielder Daniel Baier (L) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v FC Augsburg at the Allianz Arena in Munich, southern Germany on September 25, 2018. / AFP PHOTO / Christof STACHE / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A 2016-os Európa-bajnokságon saját magának rakta magasra a lécet Renato Sanches, akit a torna legjobb fiatalkorú játékosának választottak. Karrierje azóta nem úgy alakolt, ahogyan azt sokan várták, egy sikertelen angliai kitérő után azonban idén visszatért a Bayernhez és egyelőre remekel.

A Bajnokok Ligája első csoportkörében góllal hálálta meg, hogy edzője, Niko Kovacs a kezdőben szavazott neki bizalmat, ráaádsul egykori csapata, a Benfica ellen volt eredményes. A találat érezhetően feldobta a 21 éves támadót, olyannyira, hogy a kedd esti Augsburg elleni bajnokin csapata legjobbja volt: a legtöbb lövés (5), a legmagasabb passzpontosság (95%), a legtöbb beadás (5) és a legtöbb csel (3) is az ő nevéhez fűződött a mezőnyben.

Bár a bajorok meglepetésre csak 1-1-re végeztek, Sanches javuló formája mindneképpen bizakodásra adhat okot a jövőt illetően.