Megszületett az egyezség, eladják a legendás Wembley Stadiont

fbl Horizontal FOOTBALL BUST HEADSHOT
Fulham's US owner Shahid Khan looks on ahead of the English Championship play-off final football match between Aston Villa and Fulham at Wembley Stadium in London on May 26, 2018. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Financial Times-ra hivatkozva, az angol Sky írta meg, hogy megszületett az egyezség az FA és a Fulham, valamint a Jacksonville Jaguarst birtokló üzletember, Shahid Khan között a stadion eladásával kapcsolatban.

A pakisztáni-amerikai üzletember április óta tárgyal az FA képviselőivel, az egyezség szerint 600 millió fontot (21,7 milliárd forint) fizet a legendás stadionért. Az ajánlatra hivatalosan a szövetség igazgatósága bólinthat rá csütörtökön, majd októberben a szövetség 127 fős közgyűlésének is meg kell vitatnia az eladást.

Shahid Khan a Wembley-ben Forrás: AFP/Ian Kington

Shahid Khané egyébként a Premier League egyik londoni csapata, a Fulham és az NFL-ben szereplő Jacksonville Jaguars is. Khan áprilisban azt mondta, azért is szeretné megvenni a Wembley-t, hogy a Jaguars pozícióját erősítse Angliában, mielőtt más csapatok is "kinézik maguknak ezt a remek várost".

A Wembley Forrás: DPPI/Alan Franklin

Az FA egyébként a tömegsportot támogatná a befolyó összegből, és a Wembley továbbra is a kupadöntők és az angol válogatott otthona maradna, de a Fulham se költözne be a létesítménybe.