Megint Chelsea-Liverpool - három napon belül másodszor

fbl Horizontal
Chelsea's Brazilian defender Emerson Palmieri is mobbed by teammates after scoring his team's first goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on September 26, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A szerdai Ligakupa-mérkőzés után szombat este az angol bajnokság hetedik fordulójában is találkozik egymással a Chelsea és a Liverpool labdarúgócsapata.

A Ligakupában a londoniak jutottak a 16 közé, miután 2-1-re győztek idegenben. Jürgen Klopp vezetőedző - tavasszal Bajnokok Ligája-döntős - együttesének ez volt az első veresége az új idényben. A Chelsea rögtön az első tétmeccsét elveszítette - 2-0-ra kikapott a Manchester Citytől az angol Szuperkupa-mérkőzésen augusztus elején -, azóta viszont veretlen.

A Chelsea jó formában várja a bajnokit Forrás: AFP/Paul Ellis

Szerdán egyik csapat sem a legerősebb összeállításban lépett pályára, és a házigazda londoniak közül a bajnoki találkozón is hiányozni fog a sérült Marco van Ginkel, de Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek, Pedro és Antonio Rüdiger szereplése is kérdéses. A listavezető Liverpool keretéből Divock Origi és Alex Oxlade-Chamberlain biztosan, Adam Lallana és Virgil van Dijk valószínűleg nem játszhat.

- nyilatkozta szerda este Eden Hazard, aki a Chelsea második gólját szerezte az Anfield Roadon. Játékstílusukról elmondta, hogy míg Antonio Conte az ellentámadásokra alapuló taktikát részesítette előnyben, addig a nyáron érkezett Maurizio Sarri sokkal több labdabirtoklást kér tőlük.

A Liverpool várhatóan mindent megtesz a szépítésért Forrás: AFP/Paul Ellis

A Chelsea először a legutóbbi fordulóban, a West Ham United ellen veszített pontokat a bajnokságban (0-0). A kelet-londoniak ezúttal - szombaton kora délután - a Manchester Unitedet fogadják, amely az eddigi hat forduló során már nyolc pontot veszített a bajnokságban, a Ligakupából pedig a másodosztályú Derby Countyval szemben búcsúzott.

A címvédő Manchester City a Brightonnal játszik, a negyedik helyezett Watford pedig a hatodik Arsenalhoz látogat, ugyancsak szombaton.