Vágólapra másolva!
Kihallgatásra idézte be kedden a moszkvai rendőrség Alekszander Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgókat, akik hétfő reggel egy étteremben két embert megtámadtak és megsebesítettek.

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter az ügy kapcsán kijelentette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani.
"Nem számít, hogy kiről van szó, egy labdarúgóról, vagy egy átlagos városlakóról, a törvény mindenkire vonatkozik" - jelentette ki Kolobkov, aki szerint a két játékosnak számítania kell arra, hogy

ha nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban.

A sportminiszter kitért rá, az interneten is megtalálható videofelvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt.

Az ügyben megszólalt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is, aki úgy fogalmazott, a videofelvétel "elég kellemetlen."

Az orosz sajtó a tanúvallomásokra hivatkozva azt közölte, hogy az incidensben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kórházba kellett szállítani.

A férfit a felvételek tanúsága szerint az egyik labdarúgó egy székkel dobta fejbe, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának, most a csütörtökön sorra kerülő, svédek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző válogatott összetartáson tartózkodnak Moszkvában.

Kokorin és Mamajev a 2016-os Európa-bajnokság alatt, az orosz együttes korai búcsúja után került a címlapokra azzal, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendelt pezsgőt.