Kylian Mbappé a Time-magazin címlapján

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST HEADSHOT JOY OPEN ARMS
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique de Lyon (OL) on October 7, 2018 at the Parc des Princes stadium in Paris. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási elismerésben részesült Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain 19 éves sztárfocistája: ő szerepel a nagy presztízsű Time-magazin legújabb nemzetközi kiadásának címlapján.

A Time cikke kiemeli, hogy Mbappé Párizs Bondy nevezetű külvárosában nőtt fel, ahol nagyon magas a munkanélküliség, így a története igazi tündérmese, hiszen ma már többszázezer eurót keres hetente.

Az amerikai magazin a „futball jövőjének" nevezte a fiatal támadót.

Mbappé a 2016/2017-es szezonban robbant be a köztudatba, amikor góljaival Bajnokok Ligája-elődöntőig vezette a Monacót. 2017 nyarán minden idők második legdrágább futballistájaként, 180 millió euróért a PSG-hez szerződött, ahol Edinson Cavanival és (főleg) Neymarral kiegészülve Európa egyik legrettegettebb támadósorát alkotja.

A 2018-as oroszországi világbajnokságon a francia válogatott alapembere és vezéregyénisége volt: négy gólt szerzett, abból az egyiket a horvátok ellen, így Pelé után ő lett az első játékos, aki tinédzserként gólt lőtt vb-döntőben.

Az utóbbi években Mario Balotelli, Lionel Messi és Neymar is szerepelt a Time címlapján.

Messi és CR hanyatlása kell ahhoz, hogy ragyoghasson az új szupersztár

Otthon ül, és azon duzzog, hogy már megint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo között dől el az év végi Aranylabda sorsa? Elege van abból, hogy mindig, mindenhol, az újságban, az interneten, a tévében, ennek a két játékosnak az arcával találkozik? Hogy klubcsapataik, a Barcelona és a Real Madrid most már egy évtizede uralják a klubfocit?