Hova tűnt Zinédine Zidane?

fbl TOPSHOTS Horizontal BUST HEADSHOT FOOTBALL SMILING
Former French football player Zinedine Zidane smiles on June 11, 2018 in Saint Denis, suburban Paris, as he attends an event marking the 20th anniversary of France's 1998 World Cup victory. (Photo by Eric FEFERBERG / AFP)
Vágólapra másolva!
A Marca sportnapilap utána járt, hogy mivel tölti szabadidejét Zinédine Zidane, aki május 31-én mondott le a Real Madrid vezetőedzői posztjáról - mindössze öt nappal azután, hogy sorozatban harmadszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Azóta Zidane neve maximum akkor bukkan fel a sportsajtóban, ha José Mourinho épp a kirúgás határán van a Manchester Unitednél. Pont ezért a Marca kiemeli, hogy a francia, életében először, most nem kötődik ezer szállal a focihoz, nem több egy munkanélküli edzőnél, aki így a hét minden napján a családjával lehet.

Zidane szokatlan szerepben: távol a futballtól Forrás: marca.com

Az újság kiderítette: a még mindig Madridban élő Zidane mostanában kirándul, túrázik a hegyekben, edzőterembe jár, jógázik és a fiai mérkőzéseit látogatja Valdebebason vagy a Wanda Metropolitanóban - legidősebb fia, Enzo ugyanis a másodosztályú Rayo Majadahondában játszik, amelynek hazai bajnokijait az Atlético Madrid stadionjában rendezik.

A Marca információi szerint Zidane egyáltalán nem sietteti a visszatérést, a futball megvárja, majd ha mentálisan és fizikálisan is felkészültnek érzi magát, új munka után néz. Sokat lobbiznia amúgy sem igen kell, tekintve, hogy 2016 januárjában kósolt bele az edzősködésbe, és a két és fél év alatt, amelyet a Realnál töltött, kilenc trófeát nyert, közte három Bajnokok Ligáját.

Két és fél év, három BL-trófea: Zidane legendaként távozik

Zinédine Zidane csütörtök délután 13 órára rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Valdebebasban, ahol bejelentette, hogy két és fél év után, három Bajnokok Ligája-címmel a zsebben lemond a Real Madrid vezetőedzői posztjáról. „A következő szezontól már nem én leszek a Real Madrid edzője - kezdte Zidane. - Ez az én döntésem.