Wengernek a foci a drogja, elmondta, mikor tér vissza

Arséne Wenger, Arsenal
Arsenal fans hold up a flag thanking Arsenal Manager Arsene Wenger for his 22 years at the club during the Premier League match between Huddersfield Town and Arsenal at the John Smiths Stadium, Huddersfield, England on 13 May 2018 - Picture by Craig Zadoroznyj / ProSportsImages / DPPI
Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, a Premier League történetének utolsó igazi menedzsere 2018 nyarán, 22 év után távozott az Arsenaltól. A francia szakember korábban elmondta, hogy a futball az élete, így esze ágában sincs visszavonulni, azonban csapatot még nem talált magának. A 68 éves edzőlegenda a SportBildnek viszont elárulta, hogy 2019. január elsejétől visszatér a kispadra.

Arséne Wenger az Arsenaltól való távozását követően rengeteg utazással és aktív pihenéssel töltötte a szabadidejét. Augusztusban Libériában kapott kitüntetést, amiért jelentősen hozzájárult George Weah jelenlegi államelnök labdarúgó-pályafutásának sikereihez.

George Weah a legjelentősebb állami kitüntetésben részesítette korábbi edzőjét Forrás: AFP/Zoom Dosso

A 68 éves szakembernek jólesett a pihenés, de beismerte, hogy a semmittevés nem az ő asztala, így hamarosan jöhet a visszatérés.

„A visszavonulás rossz hatással van az egészségemre.

Olyan probléma ez, mint amikor hétvégenként szükséged van drogra. Ha egyik napról a másikra elveszíted ezt, akkor nehéz továbblépni" – nyilatkozta Wenger, akinek a nevét az utóbbi hónapokban több nagycsapattal is összehozták, de egyelőre még nem találta meg a testhezálló feladatot.

„Azt hiszem, január 1-én visszatérek, de azt még nem tudom, hová. Kipihentem magam, készen állok a munkára. Nem biztos, hogy klubedzőként fogok dolgozni.

– tette hozzá Arséne Wenger, aki 1994 és 1996 között a japán Nagoya Grampus vezetőedzője volt, mielőtt Londonban kapott állást.

Az utóbbi hetekben felmerült a pletyka, hogy Arséne Wenger lesz a Paris Saint-Germain sportigazgatója. A francia szakember állítólag már egy megbeszélésen is túl van a csapat német vezetőedzőjével, Thomas Tuchellel.