Baleset a mozgólépcsőn: amputálni kellett egy fociszurkoló lábát - videó

Roma, metróállomás
5676339 23.10.2018 A barrier tape is pictured at Piazza Repubblica metro station in Rome, Italy, October 23, 2018. Thirty fans of CSKA Moscow football club were injured when an escalator in the Rome metropolitan system collapsed before the Champions League group G soccer match between Roma and CSKA Moscow. Danilo Garcia di Meo / Sputnik
Vágólapra másolva!
Kedden este az AS Roma 3-0-ra legyőzte a CSZKA Moszkvát a Bajnokok Ligája G csoportjának 3. fordulójában. Az orosz szurkolóknak azonban a csapat veresége volt a legkisebb problémája, ugyanis a mérkőzésre igyekezve húszan is megsérültek, miután a római Repubblica - Teatro dell'Opera állomáson felgyorsult a mozgólépcső, ami miatt egymást taposták a vendégdrukkerek. A Republica értesülése szerint egy orosz szurkoló lábát amputálni kellett.

A szemtanúk beszámolója szerint a mozgólépcső az orosz szurkolók ugrálásától hibásodott meg, ennek következtében pedig felgyorsult a szerkezet, és a mozgólépcső alján egymásra zuhantak az emberek.

Az eset következtében legalább húszan megsérültek, a BBC értesülése szerint tízen súlyos lábsérülést szenvedtek. Ezt követően a hatóságok a mentési munkálatokkal egy időben le is zárták az állomást. A Republica értesülései szerint egy orosz szurkoló lábát amputálni is kellett.