Az El Clásicón még biztosan nem lesz új edzője a Real Madridnak

fbl Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Real Madrid's Spanish coach Julen Lopetegui gives a press conference at the Valdebebas training ground in Madrid on October 19, 2018. - Real Madrid and Barcelona cannot avoid heading into next week's Clasico under pressure but each have two games to lift the mood at least, ahead of the pivotal clash at the Camp Nou. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Emilio Butrageno, a Real Madrid sportigazgatója a keddi Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-győzelem után leszögezte, a Barcelona elleni vasárnapi spanyol rangadón még biztosan Julen Lopetegui ül a fővárosi csapat kispadján.

Habár több forrás is arról számolt be hétfőn és kedden, hogy bármi is legyen a cseh bajnok elleni BL-meccs eredménye, a nyáron a spanyol válogatott éléről elcsábított edzőnek távoznia kell, a soványka győzelem után - mellyel ötmérkőzéses nyeretlenségi szériának vetett véget a Real - Emilio Butrageno mégis úgy nyilatkozott: az El Clásicón még biztosan Julen Lopetegui lesz a csapat edzője.

Szerencsés ember Julen Lopetegui: ritkán kap valaki Madridban egynél több utolsó esélyt Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Lopetegui fog a kispadunkon ülni a Camp Nouban. Ez a foci, mi is halljuk a pletykákat, de magabiztosak vagyunk, és reméljük, hogy jól fogunk játszani az El Clásicón – mondta a sportigazgató a Movistar spanyol csatornának, hozzátéve: Az olyan helyzetekben, mint a mostani, a legfontosabb, hogy nyugodtak maradjunk és bízzunk a futballistáinkban. A vasárnapi mérkőzés különösen nagy motivációt jelent számunkra."

Butrageno optimizmusát a Plzen elleni győzelemnél jobban táplálhatja, hogy a Barcelonában egészen biztosan nem léphet pályára a múlt hétvégi Sevilla elleni rangadón kéztörést szenvedő Lionel Messi.