Tökösen játszani, így szól az új Real-edző első terve

fbl Horizontal
Temporary coach of Real Madrid CF, Argentinian former player Santiago Solari (C), looks at Real Madrid's Spanish midfielder Isco (L) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale during a training session at the Ciudad Real Madrid training facilities in Madrid's suburb of Valdebebas, on October 30, 2018. - Santiago Solari has been put in temporary charge of Real Madrid after Julen Lopetegui was sacked on October 29, 2018. Solari was the coach of Madrid's B team, Castilla, and is now expected to take Madrid for their Copa del Rey game against Melilla tomorrow. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az első edzés után az első sajtótájékoztatóját is megtartotta a Real Madrid frissen kinevezett edzője, Santiago Solari.

A Julen Lopetegui kirúgása után a fővárosiak második csapatától, a Castillától érkező korábbi Real Madrid-játékos és argentin válogatott Solari kedden délután Valedebebasban megtartotta az első edzést, majd ezt követően az első sajtótájékozatótját is. Nem titkolta, nem egy jókedvű közösségbe csöppent.

"Egy sérült, de harcra kész társaságot találtam, amelyik változtatni akar a mostani helyzeten.

Ez valóban nem a legkönnyebb helyzet, de minenkin látom az elszántságot. Amikor beléptem az öltözőbe, senkinek a szemében nem láttam, hogy a másikat vádolta volna.

– mondta Solari, aki nem válaszolt arra a kérdésre, hogy beszélt-e Lopeteguival, pontosabban azt mondta, hogy ez magánügy.

Santiago Solari (középen) nehéz örökséget vesz át Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Természetesen nem maradhatott ki a Zinedine Zidane-nal való összehasonlítás sem, ami annyiból jogos, hogy csapattársak voltak a 2000-es évek elején elért sikerek idején, mindketten a Castillánál pallérozódtak, és mindketten szezon közepén vették át a bajban lévő csapatot.

"Hagyjuk békén Zizou-t. Ő a Real Madrid történetének egyik legnagyobb alakja. Zizou-val ne is említsenek egy lapon, ő egyedülálló a maga nagyságában."

Solari amondó, hogy lépésről lépésre kell haladni, motivációra van szükségük a játékosoknak és az edzőnek is. Arra a kérdésre, hogy mit szól a klub által kiadott, a csapat minőségét firtató közleményhez, csak annyit mondott, hogy neki ahhoz nincs köze.

– mondta később, amikor a fiatal brazil középpályásról, Vinícius Jr.-ról kérdezték. A legközelebbi jövőt illető tervekről pedig nagyon szemléletesen fogalmazott Solari: "Elmegyünk Melillába (itt játssza kupameccsét a Real Madrid szerdán - a szerk.), és tökösen játsszunk. Ki kell menni a pályára, játszani kell és győzni. Ugyankkor, amilyen egyszerű ez, olyan nehéz is."