A Barca megszenvedett harmadosztályú ellenfelével, de nyert

Horizontal HEADSHOT FINGER ON THE MOUTH
Barcelona's Spanish coach Ernesto Valverde looks on during the Spanish league football match FC Barcelona against Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 20, 2018. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A felforgatott összetételű Barcelona Clément Lenglet 91. percben szerzett fejesgóljával 1-0-ra győzött a Cultural Leonesa ellen a spanyol Király-kupa negyedik fordulójában.

A Real Madridhoz hasonlóan a Barcelonára sem várt nehéz feladat a harmadosztályú Leonesa otthonában, de az ideiglenesen kinevezett Santiago Solarival ellentétben Ernesto Valverde vezetőedző gyakorlatilag a teljes alapcsapatnak pihenőt adott, és a Cillessen - Semedo, Brandariz, Cuenca, Miranda - Vidal, Samper, Denis Suárez - Dembélé, Munir, Malcom kezdőtizenegyet küldte pályára.

Valverde felforgatott összeállítású csapatot küldött pályára Forrás: AFP/Lluis Gene

Az összeszokatlanság meglátszott a Barcán, amely óriási mezőnyfölényben játszott, de szinte teljesen veszélytelenül. A Leonesa ellenben kihasználta, hogy 90 percig rá (is) figyel a világ, és bátran focizott, Cillessennek konkrétan négyszer több (1 a 4-gyel szemben) védése volt, mint a hazaiak kapusának. A legnagyobb lehetőséget Munir hagyta ki, aki a 86. percben a felső lécet találta el.

Mikor már mindenki elkönyvelte a 0-0-s döntetlent, a 91. percben a csereként beállt Lenglet gólt fejelt és megnyerte a meccset a Barcának. Nem ez volt azonban az utolsó esemény, a 94. percben a bíró azonnali piros lappal kiállította a Leonesa középpályását, Sergio Marcost.

A párharc visszavágóját december 5-én rendezik Barcelonában.