Szalai rosszul lett, Gulácsiék jutottak tovább a Német-kupában

Horizontal
Leipzig´s forward Timo Werner (C) scores the opening goal during the German Cup (DFB Pokal) second round football match RB Leipzig v Hoffenheim in Leipzig, eastern Germany on October 31, 2018. (Photo by ROBERT MICHAEL / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra győzött a Hoffenheim ellen, így bejutott a Német-kupa legjobb 16 csapata közé.

A Leipzigben Gulácsi Péter kezdőként lépett pályára, a csapatkapitány Willi Orbán végig a kispadon ült. A Hoffenheimben ezúttal is lehetőséget kapott Szalai Ádám, akit azonban a 36. percben le kellett cserélni, a klub hivatalos Twitter-oldala szerint rosszullét, émelygés miatt.

Werner a becserélése után azonnal betalált Forrás: AFP/Robert Michael

Az első félidő teljesen eseménytelenül telt, majd Ralf Rangnick vezetőedző a szünetben jó érzékkel behozta Timo Wernert, aki a becserélése utáni tíz percben kétszer is betalált, így gyorsan eldöntötte a továbbjutást.

Az első osztályú klubok közül szerdán továbbjutott a Leverkusen, a Schalke, a Nürnberg, a Werder Bremen és a Borussia Dortmund, amely Marco Reus 118. percben lőtt tizenegyesgóljával verte 3-2-re a Bundesliga II-ben szereplő Union Berlint. Sallai Roland csapata, a Freiburg viszont kiesett, miután 2-1-re kikapott a Holsten Kiel otthonában. A magyar támadó nem volt ott a Freiburg keretében.