Gigaüzlet küszöbén a Real Madrid

Real Madrid CF v Real Valladolid CF - La Liga SPORT Soccer Club Soccer Real Madrid Valladolid Santiago Bernabeu La Liga Spain Liga Santander Sergio Ramos pressouth
Aranyat érhet a fehér mez
Vágólapra másolva!
Miközben a pályán annyira nem megy a Real Madridnak, hogy Julen Lopetegui is az állásával fizetett a rossz eredményekért, gazdaságilag stabil lábakon áll a klub.

A Marca információi szerint Florentino Pérez elnök és az Adidas megegyezett, aminek értelmében a sportszergyártó tíz évre 1100 millió eurót fizet a madridiaknak a következő tíz évben.

A fenti összeg világrekordot jelentene, évi 110 millió eurót soha nem fizetett még sportszergyártó egyetlen csapatnak sem.

A Marca egy NBA-s példával érzékelteti az üzlet nagyságát: a Nike 21 csapatnak fizet összesen évi 125 millió dollárt.

Aranyat érhet a fehér mez Forrás: NurPhoto/Pressouth/NurPhoto/Patricio Realpe

A Manchester United a Premier League-klubok közül kapja a legtöbb pénzt a mezéért, az Adidas évi 75 millió eurót fizet az angoloknak.

A mezeladások függvényében ez az összeg akár 150 millió euróra is növekedhet. A Real Madrid mostani szerződése évi 52 milliót garantál a csapatnak,

A madridi mezszponzor, a Fly Emirates ehhez még évi 70 milliót tesz hozzá. Összehasonlításképp a Barcelona és a Manchester United is 55 milliót kap a Rakutentől, illetve a Chevrolettől.