Társoldalunk:

A Fradi végleg a szakadékba lökheti a Haladást

2018.11.10. 10:30

Tizenhárom forduló után a 12 csapatos labdarúgó NB I-ben a 11. helyen a DVTK, a 12. helyen a Haladás áll 6, illetve 5 ponttal. A két vidéki együttes már most nagyon nehéz helyzetben van, de ha szombaton nem nyernek meccset, 14 forduló után szinte kilátástalanná válik a sorsuk. Ráadásul a sorsolásuk is borzalmas, mert a Haladáshoz a listavezető Ferencváros, míg a DVTK-hoz az 5. helyen álló Debrecen látogat.

Bár a Haladás már túl van az edzőcserén, Horváth Ferenc sem tudott a szombathelyi csapattal csodát tenni. Időben visszafelé haladva a szombathelyiek a következő eredményeket érték el.

13. forduló: Újpest-Haladás 2-0
12. forduló: Haladás-Honvéd 0-1
11. forduló: Haladás-MOL Vidi 0-2
10. forduló: Mezőkövesd-Haladás 2-0
9. forduló: Haladás-Paks 1-2
8. forduló: Kisvárda-Haladás 4-1
7. forduló: Debrecen-Haladás 1-1

Összegezve tehát:

  • A Haladás az elmúlt hat mérkőzésen a megszerezhető 18 pontból egyet sem szerzett meg.
  • Az elmúlt négy összecsapáson egyetlen gólt sem rúgott, ellenben hetet kapott.
  • A Szombathely legutóbb a negyedik fordulóban tudott nyerni a Puskás Akadémia ellen 2-1-re. Ezt a meccset augusztus 11-én játszották.

Ez a formát nyugodtan tekinthetjük borzalmasnak. Horváth Ferenc már ott tart, hogy legszívesebben egy kecskét is feláldozna a kezdőkörben, csakhogy valami történjen a csapatával.Szegény kecske, kár lenne érte.

A Fradi látogatása a lehető legrosszabbkor jön a Szombathelynek, mert a listavezető egyrészt jó formában van, másrészt az igencsak belelendülő MOL Vidi miatt sem teheti meg, hogy akárcsak döntetlent játsszon Szombathelyen.

Király Gábort viszonlyag ritkán tesztelték a Ferencváros támadói a tavalyi Haladás-Fradi meccsen. Király mára kikerült a szombathelyi kapubólFotó: Mudra László - Origo

Ha a táblázatra nézünk, láthatjuk, hogy az éppen még bent maradó, 10. helyen álló Kisvárda 4 ponttal előzi meg a Haladást, és 3 ponttal a DVTK-t. Ez még nem nagy távolság, a két együttes szempontjából a gond inkább az, hogy a 9. helyen álló Puskás Akadémiának 14, a nyolcadik Újpestnek 19 pontja van. Ez a Haladás szempontjából mínusz 9, illetve mínusz 14 pontos távolság, a DVTK pedig csak egy ponttal van beljebb.

Ami a miskolci csapatot illeti, ott még nem történt meg az (újabb) edzőváltás, ámbátor biztos vannak olyanok, akik elgondolkodnak azon, hogy miért kellett a tavalyi idényben Bódog Tamást kirúgni. Most éppen Fernandez Escribano Miguel Fernando hasít a kispadon. A DVTK teljesítménye számokban:

13. forduló: Puskás Akadémia - DVTK 2-1
12. forduló: DVTK - Ferencváros 1-4
11. forduló: DVTK - Újpest 1-2
10. forduló: Honvéd - DVTK 1-0
9. forduló: DVTK - MOL Vidi 0-1
8. forduló: Mezőkövesd - DVTK 4-2
7. forduló: DVTK - Paks 0-0

Összegezve tehát:

  • A DVTK – a Haladáshoz hasonlóan – ugyancsak a hetedik fordulóban, szeptember 1-jén szerzett legutóbb pontot.
  • A miskolci csapat ugyanúgy hatmeccses vereségszériában van, mint a szombathelyi.
  • A hat meccs alatt gólkülönbségük 5-14.
  • A legutóbbi győzelmüket éppen a Haladás ellen az 5. fordulóban, augusztus 18-án érték el.

Érdemes felidézni, hogy a DVTK az előző bajnokságban csak az utolsó fordulóban tudta bebiztosítani az NB I-es tagságát, amikor 2-1-re legyőzte a Videotont.

Fernando Fernandez, a DVTK edzője. A kérdés csak az, meddig?Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogy ezek után miben bízhat a két szerencsétlen sorsú csapat? A közhelyben, hogy egyszer minden sorozat megszakad, és abban, hogy december elsején a Haladás a DVTK-t fogadja. Ott pedig nem fordulhat olyan elő, hogy mindkét együttes pont nélkül maradjon.

 A labdarúgó NB I. 14. fordulójának párosítása:

14.30: DVTK-Debrecen
17.00: MTK-Puskás Akadémia
17.00: Kisvárda-Újpest
17.00: Paks-Honvéd
19.30: Haladás-Ferencváros

Vasárnap, 15.30: Mezőkövesd-MOL Vidi