Vágólapra másolva!
A PAOK elleni második győzelemmel a Videoton a szezonban négy, az elmúlt öt évben összességében nyolc koefficiens pontnál jár.

A MOL Vidi FC csütörtökön újabb óriási sikert aratott az Európa-ligában, miután másodszor is legyőzte az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott PAOK FC-t az L csoportban.

Az 1-0-s győzelem hozománya azonban nemcsak a három pont, hanem egy újabb egység a koefficiens-pontszámhoz.

A MOL Vidi a 2018-as nyarat 4,25-ös UEFA-együtthatóval játszotta végig, ebből 2019-20-ra már csak 4 maradt volna, mivel a 2013-14-es idény legközelebb már nem számít bele az értékelésbe. A szezon során azonban a Vidi elérte az El-csoportkört, amivel 3 pontot gyűjtöttünk, és 7-re növelte az összegünket.

A csoportkör során minden egyes győzelem újabb 2 pontot, minden döntetlen újabb 1 egységet jelent, de csak azután, hogy a Vidi átlépte a csoportkörért egyébként is kapható 3 pontos határt. Mivel a MOL Vidi FC immáron két sikerrel áll az Európa-ligában, összesen

4 pontot szerzett 2018-19-ben, az ötéves periódusban pedig 8-nál jár.

Viszonyításképpen: a 4,25-höz képest ezzel a 8 ponttal (ami természetesen a későbbiekben még tovább nőhet) a 2018 nyári El-selejtezőkben már nemcsak az első, hanem még a második körben is kiemelt lenne a Vidi.

Forrás: MOL VIDI