Társoldalunk:

Király Gábor eksztázisban ünnepelte a Fradi büntetőjét hárító Rózsa Dánielt - videó

2018.11.10. 21:21

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a sereghajtó Haladás Gaál Bálint büntetőből szerzett góljával, hazai pályán 1-0-ra legyőzte az éllovas Ferencvárost, így a szeptemberben kinevezett Horváth Ferenc megszerezte első pontjait a szombathelyi csapat vezetőedzőjeként.

A szombathelyiek a találkozó előtt Horváth Ferenc irányításával még nem szereztek pontot az NB I-ben, sorozatban öt vereség volt a mérlegük, ezzel szemben a fővárosiak Szergej Rebrov irányításával egyre jobban teljesítettek, legutóbb az MTK elleni örökrangadón is könnyed győzelmet arattak. A két csapat egy évvel ezelőtt hasonló körülmények között találkozott egymással, a Haladás csak jobb gólkülönbsége miatt volt utolsó előtti, a Ferencváros pedig rosszabbal volt második a Vidi mögött, amikor megrendezték az új szombathelyi aréna nyitómérkőzését, amelyen 2-1-re diadalmaskodtak a hazaiak. 

Az előző szezonban nagy lökést adott a Haladásnak a Ferencváros elleni hazai győzelemFotó: Mudra László - Origo

A fővárosiak alaposan bekezdtek, már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést, de az ukrán Ivan Petrjak visszatett labdáját Bőle Lukács hat méterről rosszul találta el. Az ellentámadásból azonnal gólt lőhetett volna a Haladás, Priskin Tamás – aki a Fradi kölcsönjátékosa – ígéretes helyzetben lépett ki, 14 méterről lőtt, azonban Miha Blazic blokkolta a labdát. A 10. percben Rózsa Dániel szép vetődéssel hárította Leandro 25 méteres szabadrúgását.

A 23. percben a német Marcel Heister próbálkozott egy 18 méteres bombával, de Rózsa ezt is hatástalanította. Három perccel később ismét a Haladás előtt adódott óriási ziccer. A ghánai származású német támadó, Reagy Ofosu futotta le Blazicot a bal oldalon, majd elpöckölte a labdát Dibusz Dénes mellett, azonban a középen tartózkodó Leandro kirúgta a labdát a kapu torkából. A 29. percben újra Priskin próbálkozott, ezúttal 23 méterről eresztett meg egy bombát, de a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.

A második félidőt a Ferencváros kezdte jobban, a 49. percben Davide Lanzafame beadásáról Böde Dániel csak centikkel maradt le. Az 52. percben büntetőhöz jutott a Haladás. Egy jobb oldali szabadrúgás után a ferencvárosi Sztefan Szpirovszki rántotta le a kapu elé érkező Jagodics Márkot, Farkas Ádám játékvezető pedig habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Gaál Bálint állt oda, belsővel, laposan a kapu bal oldalát vette célba, Dibusz ugyan eltalálta az irányt, de a labda átcsúszott a hóna alatt.

Az 57. percben a Fradi-játékosok is tizenegyest reklamáltak. Lanzafame tizenhatoson belül lefordult Tamás Lászlóról, majd gyanús körülmények között a földre került, azonban Farkas Ádám közel állt az esethez, és határozottan továbbot intett.

A folytatásban a Ferencváros mindent egy lapra feltéve rohamozott. A 71. percben Jancsó András röviden fejelt ki egy labdát, az érkező Böde Dániel 14 méterről kapásból visszabombázta azt, de nem találta el a szombathelyi kaput. Két perccel később Leandro hajszálpontos ívelését csúsztatta kapura a Fradi tankja, de a jól helyezkedő Rózsának pont a kezében landolt a labda.

A 77. percben a Ferencváros is büntetőt kapott. A csereként érkező Fernando Gorriarán megcsúsztatott egy beívelt labdát, a mögötte érkező Tamás László pedig keményen leütközte a levegőben. Farkas Ádám játékvezető ezúttal is hajthatatlan volt, rögtön a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé az olasz Davide Lanzafame állt oda, a kapu bal oldalát vette célba, de Rózsa kiütötte a gyengén helyezett félmagas lövést.

A 87. percben az olasz támadó ismét egyenlíthetett volna. Egy röviden kirúgott labdát lekezelt, majd 11 méterről a kapu bal oldalát célozta meg, de Rózsa óriási bravúrral leért a sarokra, és védeni tudott.

Az utolsó percekben a Ferencváros megszállta a Haladás tizenhatosát, de egyenlíteni már nem tudott. A szombathelyiek tavaly és tavalyelőtt ősszel is legyőzték hazai pályán a Ferencvárost, most pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, egyben új vezetőedzőjükkel, Horváth Ferenccel első sikerüket aratták.

Az éllovas Ferencváros előnye három pontra csökkent a második Honvéd előtt.