Társoldalunk:

A Fradi focicsapata Pogbával erősíthet

2018.11.12. 19:31

Igazi világsztár testvérét szerezheti meg a magyar bajnoki listavezető, ugyanis sajtóhírek szerint próbajátékra érkezik a 20-szoros guineai válogatott védő, Florentin Pogba a Ferencvároshoz.

A Csakfoci.hu információi szerint Florentin Pogba, 20-szoros guineai válogatott védő érkezik a Ferencvároshoz próbajátékra a napokban, a tesztelést követően dönt a sorsáról a szakmai stáb és a klubvezetés. 

Paul Pogba testvérével, Florentin Pogbával erősíthet a FerencvárosForrás: AFP/Philippe Desmazes

A név nem véletlenül csenghet ismerősen, hiszen a 28 éves futballista a Manchester United világbajnok csillagának, Paul Pogbának a bátyja (Florentinnek egy ikertestvére is van, Mathias, ő a francia harmadosztályú Tours futballistája), és öccséhez ugyan nem mérhető eddigi karrierje, de 66 első, 79 másodosztályú francia bajnoki már áll a háta mögött, ezeken összesen 7 gólt szerzett. Legkomolyabb klubja a nagy múltú Saint-Étienne volt, ahol majdnem több mint öt évet töltött el.

A középső és akár bal oldali védőként is bevethető játékos kiváló fizikai mutatókkal rendelkezik, 189 centiméter magas. Értékét jelenleg 1,5 millió euróra taksálják külföldön (csúcsidőszakában 4,5 millió euró volt az ára), a nemzetközi szinten alacsonynak mondható besorolás pedig annak köszönhető, hogy Florentin Pogba jelenleg csapat nélküli futballistának számít. Legutóbb, egészen a nyárig a török Genclerbirligi kötelékébe tartozott, ám volt klubja nem hosszabbított vele szerződést.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BLESSED #lapogbance tag your family, spread the love

Paul Labile Pogba (@paulpogba) által megosztott bejegyzés,