Hatéves Ibrahimovic elképesztő gólja - videó

156388225 Horizontal
Sweden's striker and team captain Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his 1st goal of the match during the FIFA World Cup 2014 friendly match England vs Sweden in Stockholm, Sweden on November 14, 2012. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
2012. november 14-én Svédország válogatottja barátságos mérkőzésen 4-2-re verte Angliát, a hazaiknál Zlatan Ibrahimovic mesternégyest lőtt. Az utolsó gólja pedig azonnal legendássá vált.

Ezen a meccsen debültált a stockholmi Friends Arena, ahol 50000 néző gyűlt össze. Talán ők sem gondolták, hogy egy egészen elképesztő egyéni teljesítmény szemtanúi lesznek.

Ibrahimovic a 20. percben megszerezte a vezetést, de a vendégek Welbeck és a válogatottban először pályára lépő Steven Caulker góljával az első félidő végén fordítottak.

Ibra a meccs utolsó negyedórájában úgy érezte, jó lenne megnyerni a meccset, és háromszor villant a maradék időben.

Először mellel vett át egy indítást, és mielőtt a labda leesett volna, azonnal a kapuba lőtte. Majd egy 30 méteres szabadrúgásból is beköszönt, aztán jött az ominózus 35 méteres ollózás Joe Hart félresikerült partizánakciója után.

Arra sem sokan emlékeznek, hogy egy bizonyos, akkor még 17 éves Raheem Sterling is ekkor húzta magára először az angol válogatott mezét.