Vágólapra másolva!
Tettlegességig fajult a vita a bíró és a vendégek focistája között a Heves megyei III. osztályú Detk–Egercsehi bajnokin. Bodó István játékvezetőt fél évre eltiltották, amiért nem hagyta magát, amikor az Egercsehi kiállított focistája, Balázs Dénes nekiment.

A balhé azután tört ki, hogy Bodó játékvezető a 36. percben kiállította Balázst, aki viszont nem akarta elfogadni a döntést, és a pályán kérte számon a sípmestert. Bár ilyen sokszor fordult elő futballpályán,

ez esetben a bíró nem hagyta magát.

„A kiállítás után, még a pályán inzultálta egymást a játékvezető és a játékos” – tájékoztatta a Borsot a megyei szövetség fegyelmi bizottságának elnöke, Hangonyi Tamás. A meccs egyébként nem szakadt félbe, azt a hazaiak végül 6-3-ra megnyerték.

Verekedésért tiltották el a magyar játékvezetőt (a kép illusztráció) Forrás: AFP/Glyn Kirk

ahol mindkét felet meghallgattuk, és mindenre fény derült. Megtudtuk, hogy mindketten hevesen lökdösődtek” – fogalmazott Hangonyi.

Hozzátette, sérülést egyikük sem szenvedett a balhé során.

Mivel ritkaságszámba megy, hogy a játékvezető felveszi a kesztyűt a nekirontó focistával, az is szinte példátlan, hogy egy bírót fél évre eltiltanak a meccsvezetéstől. Bodót viszont ezért a fegyelmi bizottság 2019 májusáig elmeszelte, míg Balázs nyolc hónapig nem focizhat.