Vágólapra másolva!
A horvát fociválogatott hiába vezetett a Wembleyben, az angolok fordítottak, ezzel pedig megnyerték a csoportjukat a Nemzetek Ligájában, a vb-döntős horvát válogatott kiesett a B divízióba.

Vasárnap délután az angol fociválogatott a horvát csapatot fogadta a Nemzetek Ligája A divíziójának 4-es csoportjában. A meccsen sok múlott, a győztes csapat ugyanis megnyerhette a csoportot, a vesztes pedig biztosan kipottyan a B ligába. A döntetlennél a spanyolok örülhettek volna, akkor ők nyerték volna a csoportot.

A két csapat találkozott a világbajnokság elődöntőjében is, akkor hosszabbításban a horvátok nyertek, míg a Nemzetek Ligájában az első meccsen gólnélküli döntetlen született.

Nagyot küzdöttek az angolok Forrás: AFP/Ben Stansall

Az első félidőben nem született gól, de az angolok jóval közelebb álltak ahhoz, hogy betaláljanak. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, a Kane-nel, Sterlinggel, Rashforddal rohamozó angolok a fordulás után hátrányba kerültek, Andrej Kramaric döntötte halomba a védőket, majd egy megpattanó lövéssel küldte átmenetileg a tabella élére a horvátokat.

Southgate nem tehetett mást, cserélt. A gól előtt hibázó Barkley helyére bejött Alli, majd később Lingard és Sancho is, előbbi nyerő cserének bizonyult.

Lingard egy nagy bedobás után, Kane lövése után egyenlített, majd nem sokkal később már a saját gólvonalán akadályozott meg egy horvát gólt.

A 85. percben aztán Harry Kane érkezett, aki egy hosszú gólcsendet zárt le, legutóbb a Kolumbia elleni vb-meccsen volt eredményes.

Anglia tehát megnyerte a csoportját, készülhet a Nemzetek Ligája döntőjére, Horvátország kiesett, a spanyolok maradtak az A csoportban.

Anglia-Horvátország 2-1 (0-0)
gól: Lingard (78.), Kane (85.), illetve Kramaric (57.)

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Anglia 7 pont, 2. Spanyolország 6, 3. (és kiesett) Horvátország 4