Meccset nyert a világ leggyengébb futballcsapata

Beachfront at the Sibonne Hotel, on Grace Bay, the most spectacular beach on Providenciales, Turks and Caicos, the Caribbean. travel destination photography HORIZONTAL colour image day outdoors HOTEL BEACH grace bay BAY providenciales turks and caicos car
Beachfront at the Sibonne Hotel, on Grace Bay, the most spectacular beach on Providenciales, Turks and Caicos, in the Caribbean, West Indies, Central America
Vágólapra másolva!
A világranglista utolsó, 211. helyén jegyzett Turks és Caicos-szigetek 3-2-re legyőzte a St. Vincent és Grenadines-szigetek csapatát a közép-amerikai régió (CONCACAF) Nemzetek Ligája-sorozatában.

A világranglistán a 175. helyen álló St. Vincent végig futott az eredmény után, a hazai csapat már 2-0-ra is vezetett, igaz, a győzelmet csak a 89. percben tudta megszerezni. Felhívnánk a figyelmet az eredmény alakulására a videó bal felső sarkában.

A Turks és Caicos-szigetek csapata jó ideje szerénykedik a rangsor utolsó helyén, pedig összességében nem észveszejtően rossz a mérlegük, csak nagyon kevés mérkőzést játszanak. A karibi üdülőparadicsom válogatottja 1999-ben a Bahamák elleni 0-3-mal szállt be a világfutball körforgásába, és mindjárt a második meccsén döntetlent ért el az Amerikai Virgin-szigetek ellen, majd a St. Kitts és Nevistől elszenvedett két kiadós vereség (0-8, 0-6) után 5-0-ra verte a Bahama-szigetek U21-es válogatottját.

A tétmérkőzésen aratott első sikerre 2007-ig kellett várni, ekkor a Karibi Kupában 2-0-ra verték a Cayman-szigeteket, de ez még csak a tizedik mérkőzése volt a csapatnak. Amelyik meccsek híján a világranglistapontokat sem tudja gyűjteni, hiszen majd' húsz évvel az első hivatalos találkozó után a St.Vincent elleni győzelem (ötödik a sorban egyébként) mindössze a csapat 24. mérkőzése volt.