Vágólapra másolva!
A MOL Magyarország és a MOL Vidi FC szerdán közös sajtótájékoztató keretében jelentette be Székesfehérváron, hogy az új Sóstói Stadiont a jövőben MOL Aréna Sóstónak fogják hívni. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója és Balogh Attila, a MOL Vidi ügyvezetője.

A magyar gazdaság zászlóshajójaként a MOL küldetésének tekinti a hazai sportélet támogatását. Ennek jegyében közel tíz éve támogatja a MOL Vidi FC labdarúgó csapatát, amely újra birtokba veheti felújított otthonát, a Sóstói Stadiont. Ám még mielőtt szerda este az Újpest elleni bajnokival felavatnák az új létesítményt,

sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a jövőben MOL Aréna Sóstóként üzemel majd.

MOL Aréna Sóstó, a Vidi új stadionjának a neve Forrás: Origo

„A MOL-csoport nagyon büszkén tekint vissza az elmúlt közel tíz évre. A jövőbe is nagy lelkesedéssel vágunk bele. Nagy öröm, hogy itt lehetek a Vidi csodálatos otthonában. A közös együttműködést szeretnénk továbbra is folytatni, illetve megerősíteni.”

„A MOL így már két stadion névadó szponzorságát is magáénak tudhatja. Akár sikerekről, akár kudarcokról van szó, közösen kell megélnünk és tanulnunk belőle. Ez nagyon fontos a MOL életében, mi is így fejlődtünk, és ugyanezt látjuk a Vidinél. A cél, hogy a klub egyre nagyobb sikereket érhessen él a jövőben a hosszú távú elköteleződés eredményeképpen” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is nagyon boldogan állt az újságírók rendelkezésére az új stadionban.

„Régóta várunk erre a pillanatra, remélem, az előttünk álló estéről mindenki szép emlékeket őriz majd, aki kilátogat az új létesítménybe. Szeretnék köszönetet mondani Magyarország kormányának, akinek a segítsége és támogatása nélkül ma nem lehetnénk itt. Azt is ki kell emelnem, hogy nem önmagában stadion, hanem egy közösségi tér alakult ki, illetve

– árulta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Hozzátette, a szurkolóknak is köszönettel tartoznak a türelemért, na meg a klubnak azért, hogy ebben a három évben is fejlődött, és a nemzetközi kupában is extra teljesítményt nyújt.

Így van rá esély, hogy ebben a bajnoki idényben akár még Székesfehérváron is játszhat Európa-liga-meccset a csapat.

Na és persze a MOL-nak, amely ilyen kiemelt ügy mellé áll évek óta.

„Az emberek, a város profitálhat ebből a legtöbbet. Estére jó szurkolást mindenkinek. Remélem, megtörik az átok, és végre a hazai csapat nyeri a stadionavatót” – tette hozzá a polgármester.

Nagy bejelentést tettek a MOL Vidi FC-nél Forrás: Origo

„Nagy örömmel tölt el minket is, hogy három év után visszatér a csapat. Nem igazán kell ecsetelnem, mit jelent ez, ráadásul ilyen fantasztikus létesítménybe. Szeretném megköszönni polgármester úrnak a támogatást, az extra erőfeszítéseket. Na meg persze azt is, hogy

reméljük, hogy a jövőben is ki tudjuk majd elégíteni azt az igényt, amelyet a cég támaszt felénk” – mondta a sajtótájékoztatón Balogh Attila, a MOL Vidi ügyvezetője.

Szerdán 16:30-tól várják a szurkolókat, 17.00 és 18.00 óra között látványos ünnepséggel vezetik fel az Újpest elleni, 19:00-kor kezdődő bajnoki meccset.