Remekelt az amerikaiak magyar származású kapusa az olaszok ellen - videó

Horizontal
Unites States' goalkeeper Ethan Horvath looks on during the friendly football match between Italy and the USA at the Luminus Arena Stadium in Genk on November 20, 2018. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este az olasz fociválogatott barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a belgiumi Genk városában. Az USA kapuját a magyar származású Ethan Horváth védte, aki egyértelműen csapata legjobbja volt.

A 23 éves coloradói születésű Horváth számára nem volt ismeretlen a terep, hiszen a belga bajnokságban, a Brugge csapatában véd. Csapattársai viszont annyira megilletődve játszottak, mintha életükben először léptek volna pályára Európában (ami nem igaz, több légiós is szerepelt a csapatban).

Az első félidőben az olaszok teljesen beszorították az amerikaiakat, szinte csak Horváth ért a labdához. A labdabirtoklás 74-26 volt az európai válogatott javára, de a tengerentúli szakértők szerint ez sokkal rosszabbul festett.

A második félidőben folytatódott a Horváth-show, az olasz csatárok nem találtak rajta fogást, több ziccert is hárított, de a 94. percben már ő sem tudott segíteni, Matteo Politano egy szép összjáték végén megnyerte a meccset Olaszországnak. Horváth pedig ezzel a teljesítménnyel alighanem évekre elfoglalta az amerikai válogatott kapuját, amely egyébként új csapatkapitányt avatott. A Dortmund 20 éves támadója, Christian Pulisic először viselhette azt a bizonyos karszalagot, amivel ő lett az USA történetének legfiatalabb kapitánya.

A mérkőzés összefoglalója: