Újra szövetségi kapitány lehet a Real Madridnál megbukott edző

Julen Lopetegui, Real Madrid
Julen Lopetegui volt a Real Madrid történetének egyik legrosszabb edzője
Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madridtól októberben menesztett Julen Lopetegui lehet az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Diario AS információja szerint az 52 éves szakember az amerikai szövetség első számú célpontja, ugyanis hiába bukott bele a madridi kalandba, a spanyol válogatott élén remek munkát végzett.

Julen Lopetegui volt a Real Madrid történetének egyik legrosszabb edzője Forrás: AFP/Javier Soriano

Az amerikai válogatottat jelenleg Dave Sarachan irányítja ideiglenes szövetségi kapitányként, ám a poszt tulajdonképpen egy éve végleges betöltésre vár, miután Bruce Arena még 2017 októberében lemondott, ugyanis a válogatott nem tudta magát kvalifikálni a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Julen Lopetegui az Egyesült Államokban újra felépíthetné magát, hiszen viharos hónapok állnak mögötte. A spanyol válogatott kispadjáról a világbajnokság előtt két nappal menesztették, miután kiderült, hogy elvállalta a Real Madrid vezetőedzői posztját, miközben a torna előtt hosszabbított szerződést a szövetséggel.

A siker helyett a Realt és a megaláztatást választotta a naiv fociedző

A Barcelonától elszenvedett 5-1-es vereség után a Real Madrid klubelnöke, Florentino Pérez megvált Julen Lopeteguitől. Lopetegui a spanyol válogatott megváltója lehetett volna, de egy rosszul időzített döntéssel lehet, hogy az egész karrierjét hazavágta.

Ezt követően az irányítása alatt a Real Madrid soha nem látott mélységekbe süllyedt: 14 mérkőzésből csak hatot tudott megnyerni, ráadásul szeptember 26. és október 20. között 481 percen keresztül nem tudott gólt szerezni, ami negatív rekord a klub történetében.