Több mint 50 ezer szurkoló tombolt a Boca Juniors edzésén

Boca Juniors, szurkolók
Fans of Argentina's Boca Juniors attend a training session of the team at the La Bombonera stadium in Buenos Aires on November 22, 2018, ahead of the Copa Libertadores final against River Plate to be held on November 24. (Photo by Juan MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint ötvenezer szurkoló volt kíváncsi a Boca Juniors labdarúgócsapatának nyilvános edzésére, ez is mutatja, hogy a futball-láz a tetőfokára hág Buenos Airesben, ahol szombaton rendezik a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját.

A fináléban argentin párharc lesz, a Boca ellenfele fővárosi ősi riválisa, a River Plate. A két héttel ezelőtti első találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, a második meccsre szombaton kerül sor a River Plate otthonában.

A Boca Juniors játékosai elképesztő hangulatban készülnek a szombati döntőre Forrás: Boca Juniors/Twitter

A legendás Bombonera Stadionban tartott tréning akkora érdeklődést váltott ki, hogy a biztonságiaknak egy idő után le kellett zárniuk a bejáratokat. A visszavágón ugyanakkor nem lehetnek ott a Boca fanatikus szurkolói, 2013 óta ugyanis biztonsági okokból az a szabály Argentínában, hogy vendégdrukkerek nem lehetnek jelen a mérkőzéseken.

Buenos Airesben kis túlzással napok óta minden a szombati találkozóról szól. A feketepiacon körülbelül 4800 euróért árulják a belépőket.

A kisfiú eladta volna a játékait, hogy legyen pénze a focidöntőre

Szombat este kilenc órától rendezik a Libertadores-kupa döntőjének második felvonását, ahol a River Plate fogadja a Boca Juniorst a legendás Monumental Stadionban. Hogy miért ezt a párosítást nevezik Superclasicónak, arra ékes példa Renzo története. A hatéves argentin kisfiú kész volt eladni az összes játékát, hogy legyen pénze jegyet venni és elutazni a mérkőzésre.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének visszavágóján 2100 rendőr lesz szolgálatban.

A Boca a hetedik, a River a negyedik végső diadalára hajt.