A DVSC megszenvedett az NB II-es Vasassal a Magyar Kupában

Vasas SC, DVSC
Az angyalföldiek végig egyenrangú ellenfelei voltak a debrecenieknek
Vágólapra másolva!
Kedden este, a labdarúgó Magyar Kupában az első osztályban szereplő DVSC 2-1-re legyőzte az NB II-es Vasas FC-t az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, így Herczeg András csapata bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egyáltalán nem látszódott a két csapat közötti osztálykülönbség. A lefújás előtt azonban egy véleményes büntetővel Bódi Ádám révén megszerezték a vezetést a debreceniek.

Az angyalföldiek végig egyenrangú ellenfelei voltak a debrecenieknek Forrás: vasassc/facebook

A fordulás után az angyalföldiek átvették a játék irányítását, és a 61. percben sikerült is egyenlíteniük. Egy előreívelés után Király Botond tört kapura, majd 17 méterről védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba. Tíz perccel később azonban újra vezetést szerzett a Loki. Aleksandar Jovanovics megpattanó szabadrúgása becsapta Bősz Levente kapust, akinek esélye sem volt a hárításra. Az utolsó percekben a Vasas mindent megtett az egyenlítésért, míg a DVSC veszélyes kontrákat vezettet, és akár növelhette volna is az előnyét, de az eredmény már nem változott, így Herczeg András csapata bejutott a legjobb 16 közé.

Ennek ellenére továbbjutottunk, ami azért is volt fontos, mert rengeteg sérültünk van. Nem volt könnyű ma összeállítani a csapatot" – értékelt a lefújás után az első debreceni gólt szerző Bódi Ádám.

Magyar Kupa, 8. forduló
Vasas FC-Debreceni VSC 1-2 (0-1)