Társoldalunk:

Jürgen Klopp pénzbüntetést kapott a korai ünneplésért

2018.12.04. 18:01

Az Angol Labdarúgó-szövetség 8 ezer fontra (körülbelül 2,9 millió forint) büntette Jürgen Kloppot, amiért a pályára berohanva ünnepelte csapata 96. percben szerzett győztes gólját a vasárnapi Everton elleni derbin.

Az eredetileg négyperces hosszabbítás már rég lepergett, amikor a csereként beállt Divock Origi egy óriási potyagóllal kiharcolta a liverpooliak győzelmét. A gól pillanatában Klopp nem tudta megfékezni az előtörő érzelmeit, és örömében a kezdőkörbe rohant, hogy Alisson kapussal összeölelkezve ünnepelje a győzelmet.

A mérkőzésnek azonban még nem volt vége, így nem szabadott, vagy inkább nem illett volna ezt tennie. Az angol szövetség nem volt elnéző, 8 ezer font befizetésére kötelezte a német menedzsert, aki tudomásul vette a büntetést. „Nem akartam ezt tenni, de mindenkit biztosíthatok, hogy nem fog még egyszer előfordulni. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy bárki szerint is rossz volt az, amit csináltam, pláne nem a játékvezető szerint. Valószínűleg meglepődtek, de ennyi. Többet nem tudok mondani ez ügyben. Rendben van, kifizetem a büntetést. Lapozzunk" – mondta Klopp kedden.