Vágólapra másolva!
A Ferencváros izzadságszagú mérkőzésen, negyven percet emberelőnyben játszva nyert 4-0-ra Sényőn a Magyar Kupa 8. fordulójában, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az NB III. hatodik helyén álló Sényő remekül kezdte a mérkőzést a Holczer – Csernik, Otigba, Takács, Heister – Csonka, Rodriguez – Bőle, Rui Pedro, Petrjak – Finnbogason összeállításban felálló Ferencváros ellen: Fabu került helyzetbe, de tizenegy méterről csak Holczerrel szemben állva valahogy eltalálta a kapust.

Nem mondhatni, hogy a vészcsengőre felébredt volna az NB I. listavezetője, a Fradi álmos, lassú játékkal, kaput eltaláló lövés nélkül mentette 0-0-ra a félidőt, miután

a 36. percben Barcsay beadása után Heisternek kellett tisztáznia a kapu elé berobbanó Kristófi elől.

A szünetben Szergej Rebrov rendet tehetett egy kicsit a fejekben, mert valamivel magasabb fokozatba (azért nem túl magasba) kapcsoltak a zöld-fehérek, és az 50. percben ki is harcoltak egy büntetőt, amit Kjartan Finnbogason értékesített.

Ráadásul a hazaiaktól második sárga lappal kiállította Marics Gábort a játékvezető. A 64. percben újra az izlandi volt eredményes: ezúttal Petrjak tanári beadására érkezett pontosan.

Szergej Rebrov a második gól után lehívta a duplázó izlandit, valamint Otigbát, a helyükre Blazic és Lovrencsics Balázs érkezett, majd Georgijevics váltotta Heistert. Ültek a cserék, mert a 75. percben egy jobbról érkező beadást Lovrencsics fejelt vissza középre, éppen Georgijevics lábára, a szerb csatár pedig négy méterről a kapuba passzolt. A ráadás első percében pedig Lovrencsics is betalált egy pontos indítás után

Eredmények:
Sényő-Carnifex–Ferencváros 0-4 (0-0)
Tiszaújváros–Budapest Honvéd 0-4 (0-0)
Iváncsa–Haladás 2-4 (0-3)
Budaőrs–DVTK 5-3 (4-0)
Füzesgyarmat–Duna Aszfalt 0-1 (0-1)
Soroksár–Békéscsaba 2-0 (1-0)
Érd–Andráshida 0-0 (tizenegyesekkel 3-4)
később:
FC Ajka (NB III)-MTK Budapest 15.00
Budafoki MTE (NB II)-MOL Vidi FC 15.00
BFC Siófok (NB II)-Paksi FC 15.00
Kaposvári Rákóczi FC (NB II)-Újpest FC 18.00
kedden játszották:
Vasas FC (NB II)-Debreceni VSC 1-2 (0-1)
Szentlőrinc SE (NB III)-Kisvárda Master Good 1-4 (0-0, 1-1, 1-2)
III. Kerületi TVE (NB III)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-6 (0-1)
Pénzügyőr SE (NB III)-Puskás Akadémia FC 0-6 (0-1)