Vágólapra másolva!
Frenkie de Jong, az Ajax Amsterdam középpályása 75 millió euróért a Paris Saint-Germain játékosa lesz. A 21 éves játékost az utóbbi hónapokban összehozták a Barcelonával, a Real Madriddal és aManchester Cityvel is, de minden jel arra mutat, hogy a párizsi klub nyeri a licitháborút.

A PSG delegációja csütörtökön Amszterdamba látogatott, hogy ajánlatot tegyen az ötszörös holland válogatott középpályásért, akit sokan az új Xavinak tartanak.

Frenkie de Jong a holland futball legnagyobb tehetsége Forrás: rtlnieuws.nl

Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója megerősítette a párizsiak látogatását, de hivatalos megállapodásról még nem tudott beszámolni, mondván több klub is komolyan érdeklődik De Jong iránt. Azonban az utóbbi évek átigazolási ügyletei alapján kijelenthető, ha a PSG szeretne valakit megszerezni, akkor mindig van az a pénz.

A Paris Saint-Germain vezetősége állítólag azért cselekedett ilyen gyorsan és határozottan, mert Kylian Mbappét lenyűgözte De Jong játéka a Nemzetek Ligája-mérkőzésen, amikor a hollandok 2-0-ra legyőzték a franciákat Rotterdamban.

Ha a két klub véglegesíti az átigazolást, akkor De Jong lesz a legdrágább játékos az Eredivisie történetében. A rekordot Davinson Sánchez tartja, aki 2017 nyarán 40 millió euróért szerződött az Ajaxtól a Tottenhamhez.

Matthijs de Ligt is követheti Frenkie de Jongot új állomáshelyére Forrás: AFP/Franck Fife

A történet érdekessége lehet, hogy a holland sajtóban nemrég felröppent a hír, hogy Frenkie de Jong és a 19 éves csapatkapitány, Matthijs de Ligt – akiért szintén sorban áll fél Európa – azt kérték az Ajax vezetőségétől, hogy nyáron egy helyre adják el őket.

Ha abból indulunk ki, hogy De Jong ára 75 millió euró, és De Ligt értéke sem sokkal kevesebb, akkor a PSG valószínűleg a nyári átigazolási időszak legnagyobb bombáját robbanthatja, ha magához édesgeti a két holland szupertehetséget.