Társoldalunk:

Cristiano Ronaldo a Realnak és Messinek is odaszúrt

2018.12.11. 09:30

Terjedelmes interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak Cristiano Ronaldo, aki többek között a Real Madridról és Lionel Messiről is szót ejtett.

A portugál klasszis elárulta, nem volt felhőtlen a távozása a spanyol fővárosból, Torinóban viszont megtalálta a számításait. "A Juventus a valaha volt legjobb csapat, amelyikben futballoztam. Nem lenne fair kiemelni valakit a csapattársak közül, mert itt mindenki egyenlő, csapatként vagyunk rendkívül eredményesek. Emiatt is más itt, mint a Real Madridban, ez egy igazi család."

Miután a Juve és a Real is továbbjutott a Bajnokok Ligájában, könnyen lehet, hogy tavasszal egymás ellen is meccsel majd a két gárda, Ronaldo azonban nem csinálna nagy ügyet a dologból.

Nem nagyon érdekel, ki az ellenfél, ami volt elmúlt, csak a jelenre és a mostani csapatom sikerére koncentrálok. Ha a Real Madrid ellen kell pályára lépnem, akkor ellenük törekednék a lehető legjobb teljesítményre, és hogy győzelemhez segítsem a csapatomat."

Cristiano Ronaldo a Real Madridnak és Messinek is odaszúrtForrás: AFP/Marco Bertorello

A régi csapattársak közül több név is felmerült, akikkel esetleg újra együtt játszhatna Torinóban, az ötszörös aranylabdás elárulta, kinek örülne a legjobban.

"Az újságok mindig bedobnak új neveket, olvastam már, hogy James, Bale vagy Asensio is a Juvéba tart. De őszintén mondom, jelenleg nincs szükségünk újabb játékosra. Hogy mit hoz a jövő, arról viszont az elnököt kellene megkérdezni. Marcelo mondjuk erős, a hozzá hasonló remek futballisták előtt pedig mindig nyitva lesz az ajtó."

Végezetül Messi is szóba került, aki a portugál szerint jobban hiányolja őt, mint fordítva.

"Nem hiányzik Messi. Játszottam Angliában, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában, míg ő egész pályafutását Spanyolországban töltötte. Talán neki nagyobb szüksége van rám, mint fordítva. Számomra az élet egy kihívás, és bár nagyon élvezném, ha hozzám hasonlóan ő is váltana, és a Serie A-ba igazolna, egyáltalán nem foglalkoztat kettőnk versengése. Messi egy fantasztikus játékos és nagyszerű srác, de ha boldog a Barcánál, azt is megértem."