Ezért nem fogadta el Isco a Real Madrid kapitányi karszalagját

Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Isco (L) looks at Real Madrid's Argentinian coach Santiago Solari before entering the game during the Spanish league football match between Real Madrid and Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 1, 2018. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában rendezett Real Madrid–CSZKA Moszkva mérkőzésen a hazaiak játékosa Isco nem fogadta el Marcelótól a csapatkapitányi karszalagot a brazil lecserélését követően. Az összeesküvés-elméletek híveinek azonban csalódniuk kell.

Real Madrid-drukkerek milliói riadhattak fel az apátiából a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 74. percében, amikor a kispad felé induló Marcelo átadta volna a csapatkapitányi karszalagot Iscónak, a spanyol válogatott középpályás azonban nem kívánt élni a megbízatással. Történt mindez 3-0-s orosz vezetésnél, nem sokkal azután, hogy Isco összeszólalkozott az egyik kapu mögötti szektort megtöltő hazai ultrákkal.

A karszalag elutasításának azonban semmi köze ehhez – ezt nyilván a történelmi zakó fölött érzett érthető elkeseredettség táplálta –, ahogy ahhoz sem, hogy egyre hangosabbak azok a hírek, hogy a Chelsea éppen Iscót szemelte ki, mint az Eden Hazard-üzletbe bevonható játékost (a százmillió eurós pénzmozgáson túl, persze).

„Csak annyit mondott, hogy Carvajalnak adjam a karszalagot, azt nem tudom, hogy mi volt ennek az oka” – mondta Marcelo a lefújás után. Az említett Dani Carvajal a madridi klub tévéjének viszont elárulta, hogy mi is történt a pályán.

Nem az, aminek látszik:

„Büszke vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy felhúzhattam a karszalagot – idézi Carvajalt a madridi AS című lap. – Szeretném megköszönni Iscónak, hogy átadta a lehetőséget, hiszen az övé lett volna a jog, hogy átvegye a karszalagot, mert pár nappal hamarabb írt alá a klubhoz, mint én. A Melilla elleni kupameccsen ő volt a kapitány, és azt mondta, hogy legközelebb, ha lehetősége lesz rá, akkor át fogja adni a karszalagot nekem. Hálás vagyok érte, mert ez egy nagyon szép gesztus volt. Marcelo nem tudott erről, ezért történt az, ami.”