Társoldalunk:

A Vidi legyőzte a Fradit, újra nyílt a magyar bajnokság

2018.12.16. 22:13

A MOL Vidi FC hazai pályán 2-1-re legyőzte a listavezető Ferencvárost az OTP Bank Liga 18. fordulójának szuperrangadóján.

A 2018-as naptári év zárómeccsén hatalmas volt a tét: a Fradi egy győzelemmel 11 pontra leszakíthatta volna legfőbb riválisát, míg egy Vidi-sikerrel teljesen nyitott maradt volna a bajnoki címért folyó versenyfutás tavaszra (és ugye tavasszal már csak 15 meccset játszanak, ráadásul az Európa Liga-búcsú miatt a Vidi is a bajnokságra koncentrálhat).

Érezhető volt a tét a szuperrangadónFotó: Polyák Attila - Origo

A tét meglátszott meccsen, az első percekben rengeteg volt a szabálytalanság, sokat állt a játék. A kilencedik percben Kovács csúszott rá nyújtott lábbal Lovrencsicsre, akit az eset után le is kellett cserélni. A következő percekben a Vidi átvette a játék irányítását, és akár a vezetést is megszerezhette volna, de Nego lekészített labdája után Hadzic lövése a jobb kapufa külső felét találta el.

A hazaiak teljesen beszorították a Fradit a saját kapuja elé, amely rendszerint hét-nyolc játékossal védekezette a tizenhatoson belül, így nehéz volt komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani, helyette maradtak a távoli lövések. A 21. percben Milanov próbálkozott 19 méterről, de a lövés erőtlen volt és középre ment, Dibusz könnyedén védte.

Mindkét kapusnak volt dolga bővenFotó: Polyák Attila - Origo

A Fradi első helyzete a 26. percben adódott, amikor egy lepattanó labda Lanzafame elé került oda, a támadó lövését azonban bravúrral védte Kovácsik a rövid saroknál.

A 30. percben góllá érett a Vidi mezőnyfölénye: Pátkai jobb oldali beadása után Hodzic érkezett középen, és lőtt 3 méterről a kapu bal sarkába. Nem vezetett azonban sokáig a Vidi, egész pontosan hét percig, ekkor Pertjak futott el a bal oldalon, majd egy gyönyörű csel után 5 méterről átemelte Kovácsikot. Az esetnél a hálóba beeső Vargát fejbe rúgták, akit később kórházba kellett szállítani.

A második félidőt a Fradi kezdte jobban, a 49. percben Lanzafame lőtt kapu mellé 20 méterről. A 61. percben megvillant a Vidi is, Nikolov szöglete után Kovács lőtt 14-ről, de jócskán kapu mellé. Helyzetre helyzet volt a válasz, a túloldalt Gorriarán lépett ki, majd küldte kapura a labdát, amit Kovácsik öklözött ki.

A 67. percben a Vidi másodszor is megszerezte a vezetést, a csereként beállt Scsepovics egy szép csellel becsapta Otigbát, és 14 méterről a kapuba lőtt. A Fradi gyorsan egyenlíthetett volna megint, de Gorriarán jobb oldali lapos beadását Lanzafame két méterről mellé pörgette.

A 83. percben Sigér játszotta meg Petrjakot, aki hat méterről emelt, de nem elég erősen, így Vinícius fel tudott szabadítani a gólvonal előtt. Mint később kiderült, a Fradinak ez volt az utolsó lehetősége, hogy döntetlenre mentse a meccset.

Győzelmével a Vidi öt pontra megközelítette a listavezető Ferencvárost., és újra nyitottá tette a magyar bajnokságot. A hajsza tavasszal folytatódik.

"A bírónak kicsit jobban kézben kellett volna tartania ezt a meccset. Ha több sárgával vagy pirossal bünteti a szabálytalanságokat, nem kellett volna két játékosomat is lecserélni sérülés miatt. Egy kicsit tartottunk a Viditől, nem tudom miért, de még mindig elsők vagyunk. Nagyban befolyásolta a játékunkat a két csere, de akik a pályán voltak, mindent megtettek annak érdekében, hogy máshogy alakuljon ez a meccs" - értékelt Szergej Rebrov.

Scsepovics döntött a Vidi-FradinFotó: Polyák Attila - Origo

"Szeretnék bocsánatot kérni Lovrencsicstől - mondta Kovács István a meccs után. - Ez a legfontosabb, nem az, hogy hogy alakultak a dolgok. Lehet ennek is köszönhető, hogy később parázs hangulatúvá vált a meccs. Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak az őszi teljesítményéért. Mindenképp szerettük volna megnyerni a meccset, így, hogy öt pont a különbség, újra nyílt minden. Az elején megvolt a magabiztosság a csapat részéről. A félidőben azt beszéltük, hogy semmiféle félelem nincs bennünk, és hogy ma csak mi nyerhetünk."

"Hatalmas gratuláció jár a játékosoknak, ez volt a 35. meccsünk, 12-vel több, mint a Ferencvárosnak, de ebből semmi nem látszott. Fegyelmezetten, energikusan játszottunk, dicséret illeti őket ezért a hozzáállásért. Három napja a Chelsea-vel játszottunk egy nagyon kemény meccset. Ez egy fantasztikus év volt. Tavasszal megnyertük a bajnokságot, aztán jött az EL-menetelés, majd megvertük a Ferencvárost az utolsó meccsen. Semmilyen különbség nem szimpitikus, de örülök a győzelemnek. Az a fontos, hogy pihenjünk, aztán rendesen felkészüljünk a tavaszi idényre" - nyilatkozta Marko Nikolics.