Súlyos büntetést kapott Dárdai Pál csapata

Hertha
Berlin's supporters burn flares during the German first division Bundesliga football match BVB Borussia Dortmund v Hertha Berlin in Dortmund, western Germany, on October 27, 2018. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Súlyos pénzbüntetést szabott ki a Német Labdarúgó Szövetség a Hertha BSC együttesére, mert annak szurkolói még októberben, a Dortmund elleni mérkőzésen balhéztak, amely során 45 ember megsérült.

A rendbontás miatt a berlini együttesnek 100 ezer eurót - több mint 32 millió forintot - kell fizetnie. A Hertha-drukkerek néhány perccel a kezdősípszó után érkeztek a stadionba, ahol először provokálták a rendőröket, majd rájuk támadtak. Ezután pirotechnikai eszközöket használtak és dobáltak a lelátón, többen füstmérgezés gyanújával részesültek ellátásban. Félidőben két mellékhelységet teljesen szétvertek, a letört mosdókagylókkal, illetve vécécsészékkel és ajtókkal ismét a rendőrökre támadtak, később egy biztonsági kaput is letörtek. A rendőrségi jelentés szerint 45 ember sérült meg.

A találkozó egyébként 2–2-es döntetlennel zárult, Dárdai Pál csapata a 91. percben egyenlített. A német futball szabályai szerint a berlini együttes a büntetés egyharmadát saját stadionjának biztonságára fordíthatja, másik egyharmadát pedig a dortmundi körzeti rendőrségnek kell befizetnie.

A Hertha már közvetlenül az eset után jelezte, hogy szigorítani fogja a biztonsági intézkedéseket az Olimpiai Stadionban.