Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy a klub korábbi játékosa, a norvég Ole Gunnar Solskjaer vezeti a csapatot a 2018-19-es idény végéig.

A Manchester United véletlenül már kedd éjszaka kirakott egy videót az új menedzserről, majd gyorsan törölték is a bejegyzést.

Ole Gunnar Solskjaer eddig a norvég Molde csapatát vezette Forrás: Sputnik/Alexander Galperin

Szerda délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy a klubot Ole Gunnar Solskjaer vezetheti az idény végéig.

A norvég szakember munkáját Sir Alex Ferguson korábbi másodedzője, Mike Phelan segíti majd, de marad a szakmai stábban Michael Carrick is.

Ole Gunnar Solskjær 366 meccsen lépett pályára a Manchester United mezében 1996 és 2007 között, összesen 126 gólt szerzett. 1999-ben ő szerezte a győztes gólt a Camp Nouban a Bayern elleni Bajnokok Ligája-döntőben. 2008-ban a United tartalékcsapatát vezethette, majd hazájában, a Molde vezetőedzője lett és megszerezte a klub első két bajnoki címét. Nyolc hónapig volt a Cardiff City menedzsere is, de a walesi csapattal kiesett a Premier League-ből.

„A Manchester United nagyon kedves a szívemnek, remek érzés visszatérni. Nagyon várom, hogy ilyen tehetséges játékosokkal és szakemberekkel kezdhessem meg a közös munkát" – mondta Solskjaer.

A Manchester United hátrány 19 pont a bajnokságban az éllovas Liverpool mögött, de a negyedik, BL-indulást jelentő hely is 11 pontra van. Solskjaer hétvégén a Cardiff ellen mutatkozhat be, februárban, a BL-ben a Paris Saint-Germain vár majd csapatára.

Solskjaer gólja a Manchester Unitedben: