Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport értesülése szerint Gróf Dávid, a Budapest Honvéd kapusa követheti a napokban Kansasba szerződő Baráth Botondot az Egyesült Államokba.

A 29 éves kapus 2016 nyarán szerződött Kispestre, és azonnal feledtetni tudta a szurkolók legnagyobb kedvencét, a hét év után távozó Kemenes Szabolcsot. Gróf már az első szezonjában az egyik legjobbja volt a 24 év után bajnoki címet nyerő Budapest Honvédnak, azóta pedig rendszeres tagja a magyar válogatottnak. Igaz, még nem kapott lehetőséget a nemzeti csapatban, de Marco Rossi szövetségi kapitány folyamatosan postázza neki a meghívót.

Gróf Dávid a Honvéd egyik legértékesebb játékosa Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gróf Dávid az idei szezonban 22 mérkőzésén védett, kilencszer nem kapott gólt, ráadásul a 2018-os naptári évben a Balmazújváros, a Diósgyőr, a MOL Vidi és a Szombathelyi Haladás ellen is büntetőt védett.

Ilyen teljesítménnyel nem csoda, hogy felkeltette külföldi csapatok figyelmét is. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a török első osztályból és az Egyesült Államokból is érdeklődnek a 29 éves kapus iránt, akinek 2019 nyarán jár le a szerződése a kispesti csapattal, de egyelőre nem tudott megállapodni a tulajdonossal a folytatásról.