Elképesztő rekordokat dönthet 2019-ben Lionel Messi

Lionel Messi, Pichichi-díj
Messi már ötször megnyerte a gólkirálynak járó Pichichi-trófeát
Vágólapra másolva!
A Marca szedte össze, milyen rekordokat dönthet meg akár már 2019-ben is a Barcelona argentin sztárja, Lionel Messi.

A 31 éves játékos évről évre elkápráztat mindenkit, és ha 2019-ben is ott folytatja, ahol abbahagyta, akkor újabb elképesztő rekordok kerülnek a neve mellé.

Ryan Giggs azzal tart rekordot, hogy egy klubbal, a Manchester Uniteddel 36 trófeát emelhetett a magasba. Messi ezt egy triplázással már előzheti is. Különösen a Bajnokok Ligája-címre fáj a foga, azt 2015 óta nem nyerte meg a Barcelona.

Messi már ötször megnyerte a gólkirálynak járó Pichichi-trófeát Forrás: marca.es

Iniesta és Xavi szereplési rekordja is veszélybe kerülhet. Messi jelenleg harmadik az örökranglistán 657 Barca-meccsel, Iniestának 674 van, Xavi sincs elérhetetlen messzeségben, ő 767 meccset játszott a Barcelona mezében.

Iker Casillas rekordja is a múlté lehet, neki van a legtöbb győztes meccse a La Ligában, egészen pontosan 334, Messi ettől most 11 meccsnyire van.

Messi megszerezheti a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt is, ami neki már a hatodik, zsinórban pedig a harmadik lenne, erre nem volt képes soha senki.

Messi a spanyol gólkirályi címet is hatodik alkalommal szerezheti meg, erre korábban csak a legendás Telmo Zarra volt képes.

Messi 397 gólt lőtt eddig a spanyol bajnokságban, őt ismerve hamarosan meglesz a 400. is, egy mesterhármassal pedig már félszáznál járhat majd ebben a kategóriában.