Az El-csoportkör újabb elérése sem irreális a Vidi sportigazgatója szerint

MOL Vidi FC - Ferencvárosi TC, OTP Bank Liga, 18. forduló, MOL Aréna Sóstó, Székesfehérvár, 2018.12.16.
Armin Hodzic a második gólját szerezte az OTP Bank Liga idei szezonjában
Vágólapra másolva!
A MOL Vidihez érkezése óta még nem sikerült kupát nyernie a klubbal, így ezt mindenképp célnak tekinti. Kovács Zoltán, a csapat sportigazgatója a Promotions.hu-nak adott interjújában beszélt a fejlesztendő területekről, a klubnál működő játékosmegfigyelő rendszerről, valamint arról is, hogy mi köze volt a Vidinek Georges Leekenshez. 

Az itthoni duplázást - a bajnokság mellett a kupagyőzelmet - tartja egyik elérendő célnak a MOL Vidi sportigazgatója. Kovács Zoltán a Promotions.hu-nak adott interjújában azt mondta, valójában minden rendelkezésre áll ehhez.

"Mindig akad tehát új motiváció, s próbálom a stábban is olyan emberekkel körülvenni magam, akik hozzám hasonló inspirációval rendelkeznek.

És természetesen a tulajdonos is, aki pénzt áldoz a klubra, s a tradíció mentén valóságos célokat tűz ki."

Kovács Zoltán, a MOL Vidi FC sportigazgatója mindig talál új motivációt Forrás: www.vidi.hu/Peka Roland

Kovács beszélt egy másik célról is, amit Marko Nikolic vezetőedző mondott a Chelsea elleni hazai 2-2 után, vagyis, hogy a következő öt évben reálisan háromszor is elérheti a csoportkört a Vidi.

"Anélkül, hogy ebben a kérdésben kiskaput hagynék magunknak, azt

biztosra mondom, hogy nem hat év múlva leszünk újra csoportkörösek.

Reálisnak tűnik, amit Marko mond. Főleg úgy, hogy idén még a BL-csoportkör is közel volt. A megszerzett tapasztalat, az UEFA-pontok sokat jelentenek, ahogy az anyagi nyereség is. Tudjuk, hogy miben kell előrelépnünk, s ez alatt nem pusztán a játékospolitikát értem, hanem az infrastruktúrát is."

Armin Hodzic a Fradi ellen szerezte második gólját az OTP Bank Liga őszi szezonjában Fotó: Polyák Attila - Origo

Utóbbi alatt a szakember egy olyan profi edzőközpont létesítését érti, ami az első és második csapatot olyan minőséggel tudja kiszolgálni, mellyel a külföldi útjai alatt többször is találkozott.

"Ma már egy játékos egy ilyen komplexumban tölti a napja jó részét, ebben tehát előre kell lépni.

Azok a futballisták, akiket mi keresünk, már ilyen profi körülmények közül jönnek, nekünk is szükségünk van erre, ha meg akarjuk szerezni, tartani őket.

A stábunk kész van, a jó játékosaink is megvannak, már csak ebben kellene fejlődnünk."

A MOL Vidi játékosmegfigyelő rendszeréről elárulta, nagyjából tízen dolgoznak most a csapatnak, ezek bedolgozó, adatfeldolgozó és utazó scoutok vegyesen, miközben folyamatosan fejlesztik a rendszert. A törekvésük, hogy minden játékost megnézzenek élőben legalább egyszer.

Kovács Zoltán szavai szerint Georges Leekens neve nem merült fel lehetséges vezetőedzőként Marko Nikolic előtt, az viszont igaz, hogy többször is ajánlották a belgát.

"Beszéltünk olyanokkal, akik ismerik a munkásságát, összegyűjtöttünk minden lehetséges infót róla, és végül úgy döntöttünk, nem ő lenne a megfelelő edző a Vidinél."

A teljes interjú ide kattintva olvasható.