Vágólapra másolva!
Hétfő este egy mérkőzést rendeztek az angol labdarúgó FA-kupában: a Wolverhampton Wanderers meglepetésre 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, így a Premier League listavezetője nem jutott be a legjobb 32 csapat közé.

Jürgen Klopp igencsak tartalékos összeállításban küldte a pályára a csapatát, Mohamed Szalah, Saido Mané és Roberto Firmino is csak a kispadon foglalt helyet, míg például Virgil Van Dijk és Jordan Henderson a keretben sem volt.

Ráadásul a 6. percben a vb-ezüstérmes horvát védő, Dejan Lovren is megsérült, így nem volt könnyű helyzetben a német mester. Bár az első félidőben a Liverpool birtokolta többet a labdát, a kapura Wolverhampton volt veszélyesebb, amely

vendég labdavesztést követően a 38. percben meg is szerezte a vezetést a mexikói Raul Jiménez találatával.

A Liverpool küszködött a Wolverhampton ellen Forrás: AFP/Paul Ellis

A második játékrész gyors gólváltással indult:

előbb Divock Origi egyenlített 15 méterről az 51. percben, majd 4 minutummal később Ruben Neves távoli bombájával már újra a Wolverhamptonnál volt az előny.

A folytatásban a Liverpool próbálta irányítani a meccset, Jürgen Klopp a 70. percben Roberto Firmonót és Mohamed Szalaht is pályára küldte, de segíteni már nem tudtak a Liverpoolon, így a PL-listavezetője búcsúzott az FA-kupától.

FA-kupa, 32 közé kerülésért
Wolverhampton Wanderers-Liverpool 2-1 (1-0)
G.: R. Jiménez (38.), R. Neves (55.), ill. Origi (51.)