A Tottenham nyerte a Ligakupa londoni rangadójának első felvonását

Horizontal
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (R) vies with Chelsea's French midfielder N'Golo Kante (2L) and Chelsea's Spanish defender Cesar Azpilicueta during the English League Cup semi-final first-leg football match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Wembley Stadium in London, on January 8, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa elődöntőjében a Tottenham Harry Kane tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t, ezzel minimális előnyt szerzett a két hét múlva esedékes visszavágóra.

A két londoni rivális rangadóján az első félidő közepén szerzett vezetést a Spurs, miután az egy pontos indítással kiugró és egyedül kapura törő Harry Kane-t a tizenhatoson belül buktatta Kepa. A videós szobában visszanézték az esetet – ami előtt a Chelsea játékosai lest reklamáltak – de Michael Oliver végül a bünetőtpontra mutatott, a sértett pedig magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. Kepa hiába volt rajta a labdán, nem érhette el.

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a Chelsea, a Spurs percekig a felezővonalat sem lépte át, de a vendégek a legnagyobb helyzeteket is kihagyták, így tett például a dán Eriksen is, aki ahelyett, hogy öt méterről ballal passzolt volna a kapuba, inkább jobb külsővel eltörte a labdát.

Maurizio Sarri az addig sem tartalékos csapatába az utolsó félórára még beküldte Pedrót, Kovacsicsot és Giroud-t is, de gólt nem tudtak szerezni a kék mezesek.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Sky Sports információi szerint a londoni rendőrség őrizetbe vette egy 17 éves Chelsea drukkert, akit rasszista rigmusok skandálásával gyanúsítanak. A dél-londoni csapatnak az hónapokban ez már a harmadik hasonló ügyük.

A visszavágót január 22-én rendezik a Stamford Bridge-en, és, ha ott a Chelsea győz egy góllal - bármilyen arányban - akkor tizenegyesek fogják eldönteni a döntős kilétét. A másik ágon a Manchester City szerdán fogadja a Burton Albiont.