Vágólapra másolva!
Szombat este az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Juventus FC 2-0-ra győzött a Bologna vendégeként, ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

A hazai csapatban a 29-szeres magyar válogatott Nagy Ádám nem léphetett pályára, ugyanis nemrég a Bologna egyik edzésen kapott rúgást a lábára. Az MRI-vizsgálat nem mutatott ki semmit, de a csapat orvosa azt tanácsolta neki, hogy pihenjen, így biztosan felgyógyul a jövő heti SPAL elleni bajnoki mérkőzésre, amely kulcsfontosságú lehet a bennmaradás szempontjából.

Federico Bernardeschi megköszönte az ajándéklabdát Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Bologna szempontjából borzasztóan indult a mérkőzés, mert a Juventus egy komikus góllal már a 9. percben megszerezte a vezetést. Egy előreívelt labdára Angelo da Costa kapus jó ütembe mozdult ki, azonban összeütközött saját védőjével, Arturo Calabresivel, így a labda a Juve középpályásához, Federico Bernardeschihez került, aki 17 méterről az üresen maradt kapuba lőtt.

A második félidő elején újabb szerencsés góllal növelte előnyét a Juventus. A 49. percben brazil Douglas Cotsa remek szóló végén 14 méterről lőtt, de a labda elakadt egy bolognai védőben, ami így Moise Kean elé pattant, a 18 éves támadó pedig közelről nem hibázott.

A francia világbajnok Blaise Matuidi és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo beszélgetése Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Juventusnak két gólos előnyben semmi szüksége nem volt a kispadozó Cristiano Ronaldóra, Massimiliano Allegri a 62. percben mégis pályára küldte az ötszörös aranylabdás portugált. A folytatásban a Bologna továbbra is statisztaszerepet töltött be, míg a Juventus már nem szakadt meg az újabb gólért, így az eredmény már nem változott.

Szombaton két másik mérkőzést rendeztek az Olasz Kupában. A Lazio már az első félidőben négy gólt szerzett a harmadosztályú Novara ellen, ezzel eldöntve a továbbjutást.

Míg az előző szezonban döntős AC Milan gólnélküli döntetlent játszott a Sampdoria vendégeként, majd a hosszabbításban a 21 éves Patrick Cutrone két gólt is szerzett.

A milánói vörös-feketék az Olasz Kupában legutóbb 2017. december 13-án, a Verona ellen szereztek gólt a rendes játékidőben. A negyeddöntőben az Inter ellen Cutrone a 104. percben villant, az elődöntőben a Lazio ellen két gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel nyert a Milan, a döntőben pedig 4–0-ra kikapott a Juventustól.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő
Bologna-Juventus 0-2 (0-1)
Lazio–Novara (III.) 4–1 (4-0)
Sampdoria–Milan 0–2 (0-0)