Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában az éllovas Paris Saint-Germain háromgólos győzelmet aratott az Amiens otthonában.

Thomas Tuchel vezetőedző ezúttal pihenőt adott a csapat két legnagyobb sztárjának, a veterán Gianluigi Buffonnak és a brazil Neymarnak. A találkozó elején úgy tűnt, erre akár rá is fizethet a PSG, ugyanis 45 percnyi játék után az éllovas még nem szerzett gólt a kiesés elől menekülő Amiens otthonában.

A második félidőben feljebb kapcsolt a párizsi csapat, és az uruguayi Edinson Cavani büntetőjével az 57. percben megszerezte a vezetést. Tíz perccel később Khaled Adenon megkapta második sárga lapját – majd kiverte az éppen könyvelő játékvezető kezéből a tollat – így megfogyatkozott a hazai csapat.

Az emberelőnyt Kylian Mbappe révén a 70. percben kihasználta a PSG.

A 20 éves támadó a 14. gólját szerezte a bajnokságban, ezzel csak az ötszörös aranylabdás Lionel Messi az egyedüli, aki – 16 bajnoki góljával - eredményesebb nála Európában az idei szezonban.

Kylian Mbappe teljesítményére lassan elfogynak a jelzők Forrás: AFP/Francois Lo Presti

Mbappé eddig 43 gólt szerzett a Ligue 1-ben. Legutóbb 1973-ban, Bernard Lacombe jutott ilyen sok gólig a francia első osztályban úgy, hogy még nem töltötte be a 21. életévét.

A 79. percben Julian Draxler tanári átadása után a brazil Marquinhos állította be a végeredményt.

Győzelmével a PSG 13 pont előnnyel vezeti a tabellát a második helyen álló Lille mögött, amely két meccsel többet játszott, mint a párizsi csapat.

Ligue 1, 20. forduló
Amiens- Paris Saint-Germain 0-3 (0-0)