2011 óta nem verték meg ennyire játékban a Real Madridot

fbl Horizontal
Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) vies with Real Betis' Spanish defender Francis (L) during the Spanish League football match between Real Betis and Real Madrid CF at the Benito Villamarin stadium in Seville on January 13, 2019. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy szerencséje a Real Madridnak, hogy a focit gólra játsszák.

A vasárnapi Betis elleni bajnokin Santiago Solari célja elsősorban a védekezés volt, amit bizonyít, hogy 3-5-2-es formációban küldte pályára a csapatot, ami védekezésben 5-3-2-vé alakult. A biztonsági játék végül győzelmet ért, Dani Ceballos 88. percben szerzett szabadrúgásgóljával a Real megnyerte a meccset, de a szurkolóknak aligha tetszett az, amit a pályán láttak.

A Real 2-1-re verte a Betist vasárnap Forrás: AFP/Cristina Quicler

A madridiak mindössze 26 (!) százalékban birtokolták a labdát, a spanyol lapok pedig kiderítették, hogy legutóbb 2011-ben, a Guardiola-féle Barcelona elleni El Clásicón volt náluk ilyen keveset a labda, akkor 23 százalékban. Emellett csak 210 sikeres passzuk volt, szemben Betis 649-ével, ami több mint háromszoros különbség.

A Julen Lopetegui menesztése után kinevezett Solari négyből négy győzelemmel indított a kispadon, amiért 2021-ig szóló szerződést kapott, de nagyon meglepődnénk, ha még a következő szezonban is ő lenne a vezetőedző, tekintve, hogy a kezdeti lendület óta több komoly vereségbe is beleszaladt a Real, amely jelenleg csak negyedik a bajnokságban, és már tíz pont a lemaradása a listavezető Barcelona mögött.